Michael Sørensen fortsætter det gode arbejde i sit eget navn. Foto: Michael Wulff

Michael Sørensen fortsætter det gode arbejde i sit eget navn. Foto: Michael Wulff

Vagn Skovby på pension:

Tømrere bytter roller

Den 73-årige har overdraget sin virksomhed til den 45-årige Michael Sørensen 1. juli

Af
Michael Wulff

HADSTEN Vagn Skovby byggede sit eget hus i Engparken i Hadsten tilbage i 1970erne. Sidenhen byggede han også en hel del af naboernes huse, men nu 1. juli stopper den 73-årige tømrermester og overlader forretningen til sin svend gennem de sidste 15 år, Michael Sørensen.

"Jeg var ansat som tømrer hos et firma i Tilst i 1977, hvor det gik konkurs," fortæller Vagn Skovby over en kop kaffe på terrassen i hjemmet højt over Hadstens tage et par dage inden overdragelsen til Michael Sørensen, der også får en kop med.

"En af genboerne vidste, at jeg var ansat i Tilst og spurgte, om firmaet kunne bygge sådan et typehus. Næh, svarede jeg. Men det kan jeg, og så var jeg i gang som selvstændig," siger Vagn Skovby.

Vagn Skovbys tømrervirksomhed er udgået fra den højtliggende bolig i Engparken i Hadsten.

Vagn Skovbys tømrervirksomhed er udgået fra den højtliggende bolig i Engparken i Hadsten. "Hvor jeg nu tager hvert trin på trappen," siger den 73-årige tømrermester.

Direkte ind i oliekrise

Det blev en barsk start for den 30-årige nybagte tømrermester dengang. Han styrede direkte ind i den anden oliekrise, som Danmark oplevede i 1979.

"Men den overlevede jeg jo også. Der er forskel på kriser, i nogen af dem har folk ingen penge, men i andre er der penge nok."

"Og vi har altid vidst, hvad vi skulle lave," siger han og kigger på Michael Sørensen.

Ham kender han så godt, at folkene ’oppe på bakken,’ som Vagn Skovby kalder Arbejdstilsynet i Hadsten, har bemærket det.

"Ja, når de dukker op indimellem, siger de, at jeg kender Michael som min egen bukselomme. Joh, det er rigtig nok, svarer jeg."

Pres på håndværkeren

Nu glæder Vagn Skovby, der blev enkemand for nogle år siden, sig til en lidt roligere tilværelse, end den, han har kendt til i de senere år.

"Der er et stort pres på håndværkere. Du kan forsøge at tilrettelægge arbejdet, men så ringer de og siger, at nu er stilladset rejst, så vi må hellere komme, selvom det ikke går i spænd med det, vi er i gang med. Men de kan jo ikke pille sådant et stillads ned for så at rejse det igen, når vi har tid. Det kan godt give stress."

Glæder du dig ikke over den erfaring, din alder har givet dig?

"Det er ikke noget at stræbe efter at blive gammel. Det er så meget nemmere, når man er 50 år. Sådan er det bare!"

Krukkefanterne

Nu får Vagn Skovby tid til at kigge nærmere på Danmark, siger han.

"Vi har rejst meget igennem tiden, mest til Norge og Østrig og mange andre lande. Men det er rigtig mange år siden, jeg har været i Knuthenborg Safaripark. Der må jeg hellere se at komme over og hilse på deres nye ’krukkefanter’, siger han, der også har et fodringsjob hver dag i Hadsten.

"Jeg har vagtler, som bor herude bagved."

Michael er klar

Den 45-årige Michael Sørensen overtager hele tømrervirksomheden med kundekartoteket og fortsætter i sit eget navn.

Han har netop set sin yngste søn på 20 år blive udlært som tømrer i Vagn Skovbys virksomhed.

"Men det var der ikke meget fest over i disse coronatider," siger Michael Sørensen.

"Det er et meget alsidigt job at være tømrer. Den ene dag sætter du vinduer i, den næste dag kravler du på taget. Og der er nok af regler at holde sig ajour på."

Han vil fortsætte med de opgaver, som Skovby er blevet kendt på i lokalsamfundet.

"Ja, vi laver al det, som de andre ikke gider. Det går meget godt."

Publiceret 30 June 2020 11:00