Det er de grønne områder der omkranser fericentret, der nu ændres til rekreative formål. Feriecentrets kommende rammer (de hvide bygninger) ændres ikke i den kommende lokalplan. Illustration fra lokalplanen

Det er de grønne områder der omkranser fericentret, der nu ændres til rekreative formål. Feriecentrets kommende rammer (de hvide bygninger) ændres ikke i den kommende lokalplan. Illustration fra lokalplanen

Ændring:

Feriecenter dropper golfbanen

Stier, krydderurter og cykelbaner skal erstatte plan om golfbane ved Haar

Af
Kian Johansen

Haar Et stort anlagt feriecenter ved landsbyen Haar, nord for Hinnerup har nu fået kommunens velsignelse til at droppe planerne om en golfbane i området.

I stedet skal der etableres stier og adgang gennem området på godt 70 hektar af de i alt 100 hektar jord, der er udlagt til feriecenter.

Resten af planerne for et kommende feriecenter er uændret i lokalplanerne, men ejer Nikolaj Per Schøler fik lov til at ændre formålet med størstedelen af området i en ændre lokalplan.

"Tiden er løbet fra en golfbane og derfor kiggede vi på alternativer," fortæller Nikolaj Per Schøler, der er født og opvokset på de jorde, som han nu igennem næsten 15 år har drømt om at omdanne til et kæmpe feriecenter.

Væksthaver og BMX-bane

De 70 hektar jord skal nu kunne bruges til rekreative formål. Til dyrefolde med heste, græsning for får og kvæg. Samt udendørs aktiviteter som shelters, bålpladser, MTB/BMX-baner, lasertag, stier, blomstereng, bær- og væksthaver med mere.

Ifølge Per Nikolaj Schøler har han tæt kontakt til en større driftsoperatør, der driver flere feriecentre i Europa.

"Vi har redefineret området. Feriecentret vil gerne lave jord til bord, så vi forestiller os, at bær, afgrøder skal dyrkes og og råvildt udsættes i området. Og råvarerne skal man så kunne få serveret i restauranten."

Der er også lagt op til at ansætte en naturvejleder til at vise rundt i det bakkede landskab.

"Vi håber, at projektet også kan føre til øget tilgængelighed, blandt andet ned til Lilleåen," siger Erling Kvist Andersen (S), formand for Planudvalget i Favrskov.

Kritiske røster om trafik

Der har igen været kritiske røster fra landsbybeboere i Haar, der for flere år siden kæmpede mod blandt andet at få masser af trafik gennem landsbyen, da feriecenter-planerne i første omgang blev godkendt af byrådet.

Men den diskussion er ikke den der skal tages nu, mener Nikolaj Per Schøler. Det hører fortiden til.

"Der er allerede planlagt en ny adgangsvej syd for Haar og desuden omhandler den nye lokalplan kun ændringen fra golfbane andet rekreativt formål," siger han.

Høringsfasen løber i ti uger frem til starten af september.

Publiceret 01 July 2020 11:00