At dømme efter billedet, er både hoved og hale skåret, eller mest sandsynligt, bidt af denne sorte kat. Privatfoto

At dømme efter billedet, er både hoved og hale skåret, eller mest sandsynligt, bidt af denne sorte kat. Privatfoto

Kat uden hoved og hale:

Er det menneske eller mårhund?

Dreng fandt død kat og rotte liggende i græsset tæt på fodboldbane og legeplads i Vellev. Katten havde ingen hoved og hale

Af
Kian Johansen

Vellev Det var et makabert syn der mødte en dreng fra Vellev, da han skulle ned for at lege.

Tæt på legepladsen og ved boldbanerne midt i landsbyen, lå nemlig en død kat og en rotte. Kattens hoved og en stor del af halen mangler.

"Han kom hjem og viste mig billederne, og sagde 'ad'. Vi har heldigvis fået talt om de døde dyr," fortæller Anja Hougaard Nielsen fra Vellev til Lokalavisen Favrskov.

Denne rotte lå lige ved siden af katten, tæt på legepladsen i Vellev. Privatfoto

Denne rotte lå lige ved siden af katten, tæt på legepladsen i Vellev. Privatfoto

Hun lagde et par billeder op på Vellevs facebook-gruppe, hvor hun egentlig bare ville fortælle, at katten lå der, hvis den nu skulle tilhøre nogen i nærheden.

Flere gætter på, at det skulle være et menneske der har gjort det.

En velvoksen mårhund

Men kigger du nærmere på billederne, så ser det ikke nødvendigvis ud til at have været et menneske der har skåret hovedet af katten. Det kunne have været et dyr af en slags.

"Det kan godt være en mårhund, eller en ræv," gætter storvildtjæger Lars Storgaard på. Lokalavisen Favrskov har vist ham billedet af katten uden hoved og hale.

Han gætter på, at katten netop kan have nedlagt rotten og være travlt optaget af det, da det større rovdyr så dukker op og går til angreb.

"Mårhundene er natdyr og kommer også rundt i haver og tæt på menneskelig beboelse, så jeg kan ikke udelukke, at det er en mårhund, eller et andet tilsvarende dyr," siger Lars Storgaard, der udover at jage på eksotiske steder rundt i verden, også er en inkarneret jæger i lokalområdet.

"Jeg så faktisk en mårhund krydse vejen omkring Vellev for et par nætter siden, da jeg var på vej hjem fra arbejde" fortæller han.

Mysteriet er intakt. Er det menneske eller mårhund?

Publiceret 02 July 2020 17:30