Dannebrogspladsen i Ulstrup. Foto: Michael Wulff

Dannebrogspladsen i Ulstrup. Foto: Michael Wulff

Vilde Favrskov:

Dannebrogspladsen ændrer udtryk

Sofielundparken/Teglparken i Ulstrup samt den store plads ved Dannebrogspladsen i Ulstrup bliver fremover mere vildt i udtrykket

Ulstrup Favrskov Byråd vedtog 24. juni en ny biodiversitetsplan. Den har et årligt anlægsbudget på 400.000 kroner til initiativer, der fremme biodiversiteten. Planen kaldes 'Vild med Favrskov' og skal altså stoppe udryddelsen af arter og skabe mere vild natur til glæde for dyr, planter og mennesker.

Et af de steder, som får glæde af dette er Sofielundparken/Teglparken i Ulstrup samt den store plads ved Dannebrogspladsen i Ulstrup. Sidstnævnte ligger i dag hen som en slået græsplæne. Den får nu et andet udtryk.

"Nærheden til Gudenåen og de omkringliggende naturarealer gør det til oplagt at give pladsen et mere naturligt udtryk," lyder det i biodiversitetsplanen.

Nærheden til naturen gør, at arealet ikke er velegnet til udsåning af urter. I stedet vil man se tiden an og lade planter naturligt indvandre på arealet. Et 4.500 kvadratmeter stort græsareal bliver fremover kun slået én gang årligt. Der etableres en slået stier gennem arealet, så man kan gå på opdagelse eller eksempelvis lufte hund. Området nærmest Gudenåen og marinaen bibeholdes som slået græs, så det kan benyttes til leg og ophold. Der kommer informationsskilte op.

Skal bindes sammen med naturen langs Gudenåen

Ved Sofielundparken/Teglparken i Ulstrup skal naturen langs Gudenåen bindes bedre sammen med området omkring Sofienlund Lergravsø.

Der skal stadig sikres områder til leg og ophold, da der er etableret en legeplads til dagplejen i parken.

I alt cirka 6.000 kvadratmeter får fremover kun slået græs én gang årligt, og der kommer desuden en blomstereng på 1.000 kvadratmeter, som eksempelvis vil kunne benyttes af dagplejebørnene til at udforske naturen med blomster og sommerfugle.

csj

Publiceret 06 July 2020 11:00