Man kan finde både rød, hvid, rosé og mousserende vin fra forskellige lande og af forskellige druer hos 'Vine til maden'. Foto: CSJ

Man kan finde både rød, hvid, rosé og mousserende vin fra forskellige lande og af forskellige druer hos 'Vine til maden'. Foto: CSJ

Ny vinbutik:

"Vi vil helst have noget, andre ikke har"

'Vine til Maden' er åbnet i Vitten

Af
Christina S. Johansen

Vitten Et trykkeri og en vinhandel har måske ikke umiddelbart så meget til fælles, men faktisk er det arbejdet i 'Vitten Grafisk', som pludselig er ført til, at indehaver Lasse Borgbjerg og hustru Lene Christensen nu har åbnet 'Vine til maden'.

Det nye vin-eventyr blev nemlig skudt i gang med købet af en lasergraverings-maskine. Den kan blandt andet gravere i trækasser til vin, sådan at man kan give en personlig gave.

"Flere og flere begyndte så at efterspørge, at vi også kunne levere indholdet til æskerne, og så tænkte vi til sidst - jamen hvorfor ikke," forklarer en smilende Lasse Borgbjerg og fortsætter:

"Vi lavede i forvejen etiketter til vin og tryksager til vinimportører. Så her spurgte vi, om vi måtte købe nogle flasker. Det måtte vi gerne, og så var vi ligesom i gang. Nu har vi så desuden lige fået vores egen importtilladelse på plads, så vi selv kan stå bag importen også."

Man kan finde både rød, hvid, rosé og mousserende vin fra forskellige lande og af forskellige druer hos 'Vine til maden'. Foto: CSJ

Man kan finde både rød, hvid, rosé og mousserende vin fra forskellige lande og af forskellige druer hos 'Vine til maden'. Foto: CSJ

Bare det smager godt

'Vine til maden' er indrettet lige, når man kommer ind ad døren hos Vitten Grafisk på Vittenvej 54.

"Her har ellers altid været kontor til bogholderiet, siden stedet blev bygget. Men nu har vi så lavet om og selv komponeret et "kork"-gulv - der er i hvert fald trykt korkpropper derpå. Og så et stort foto fra Barolo-dalen på væggen," siger Lasse Borgbjerg, som forklarer, at udvalget af vin i butikken spænder bredt.

"Bare det smager godt," som han siger.

Man kan altså finde både rød, hvid, rosé og mousserende vin fra forskellige lande og af forskellige druer - måske kommer også portvin i sortimentet med tiden.

"Tanken er ikke, at vi skal drille Skjold Burne eller Vinoble. Vi køber i stedet små partier hjem på nogle 100 flasker. Vi vil helst have noget, som ikke er alle andre steder. Og har vi ikke det, man søger, kan vi højest sandsynligt skaffe det," siger Lasse Borgbjerg

Mad skal tænkes ind

Lasse Borgbjerg og Lene Christensen betegner sig selv som novicer ud i vinens verden.

"Vi kan være med på et almindeligt niveau og ved, hvad vi synes smager dejligt, og hvad vi ikke bryder os om," siger Lasse Borgbjerg.

Lene Christensen, som er tidligere køkkenleder, men i dag ejer køreskolen Jegruller, fortsætter:

"Vi har dog altid interesseret os for vin og god mad og at få det til at spille godt sammen. Den del med at tænke maden ind er en vigtig del af butikken - som navnet 'Vine til maden' jo også afslører. Jeg tænker eksempelvis, at vi skal have lavet en månedens opskrift, hvor vinen hertil er tænkt ind. Og så har vi jo sat små mærker på hylderne, som indikerer, hvad netop den vin er god til - det kunne være and, lam eller grillmad."

Trængte til fælles projekt

Officielt åbner 'Vine til maden' først 8. august med en reception, men man kan altså sagtens lægge vejen forbi allerede nu, da der altid er folk på stedet fra cirka 7.30 til 16.

På den måde er det praktisk, at have butikken i Vitten Grafisks lokaler, hvor Lasse Borgbjerg jo huserer dagligt, mens Lene Christensen passer sin køreskole.

Med hver sit firma skulle man mene, at der er rigeligt travlt i Lasse og Lenes liv - hvilket begge bekræfter - men alligevel har parret altså taget springet ud i vinens verden.

"Jeg tror, at vi trængte til et fælles projekt," siger Lene Christensen, før Lasse Borgbjerg bekræfter:

"Både min datter og jeg er jo med i Vitten Grafisk, og snakken går ofte ikke om andet. Er vi eksempelvis ude at spise, så vender og drejer vi menukortet for at se, hvordan det er trykt og foldet."

Nu får vin-novicerne så masser af fælles oplevelser og fælles ting at tale om. Eksempelvis tager de til efteråret på deres første vin-tur med henblik på at importere - turen går til Østrig.

Publiceret 09 July 2020 19:00