Bilen er placeret der, hvor udsynet til venstre er muligt. Og en el-cykel fx. kommer overraskende hurtigt frem. Foto: Michael Wulff

Bilen er placeret der, hvor udsynet til venstre er muligt. Og en el-cykel fx. kommer overraskende hurtigt frem. Foto: Michael Wulff

Video: Farlige situationer:

Cykler og biler i nærkontakt

En hæk og mangelfuld opstregning af asfalten ved Hammel Golf Klub er med til at skabe farlige situationer

Af
Michael Wulff

HAMMEL Det ligner et af jorden fredeligste steder, Hammel Golf Klub. Op mod fire et halvt tusinde personer lægger årligt vejen forbi klubben med deres køller for at gå et antal huller.

Og det er fredeligt.

Farlig udkørsel

Men når bilerne skal hjemad, kan der opstå problemer. Det har Else Marie Nielsen fra Hammel i hvert fald erfaret.

"To gange er jeg kommet cyklende og har mødt bilister, som er nødt til at køre helt ud på cykelstien for at få udsyn. Men her har de så kigget lige ind i ansigtet på mig," siger den aktive cyklist.

Problemet med det dårlige udsyn skyldes i høj grad en hæk, som står helt ude ved cykelstien og spærrer for udsynet ved hele to udkørsler, golfklubbens og en privat, som fører ned til en spejderhytte.

Hækken klippet

Det har golfklubbens formand Kim Bjerregaard selv erfaret.

"Vi har klippet golfklubbens hæk af i hjørnet, så der er frit udsyn til højre op af Mosevej i retning af Hammel. Men når jeg skal orientere mig til venstre, skal jeg helt ud på cykelstien, før der er udsyn til den del af cykelsti og vej. Og jeg er da selv blevet overrasket over, at der kom en bil fra venstre," siger Kim Bjerregaard, som godt kunne ønske sig, at naboens hæk blev klippet ned for at skabe udsyn.

"Vi må have fat i ham og have en snak om det."

Omvendt vigepligt

Golfklub-formanden og Else Marie Nielsen er enige om, at der kan ske forbedringer.

"Måske skal vi have skiltet på cykelstien om farlige udkørsler," siger Kim Bjerregaard.

"I Skagen har jeg oplevet, at vigepligten er vendt, så det er cyklerne, der har hajtænderne," kommenterer Else Marie Nielsen.

Streger på den dobbeltrettede cykelsti er mangelfuld, ligesom der ikke er hajtænder ved golfklubbens udkørsel over cykelsti til vej. Her er der ubetinget vigepligt.

"Vi er i tvivl, om det er vores eller en kommunal opgave at male dem. Det må vi finde ud af," siger Kim Bjerregaard.

Publiceret 09 July 2020 11:00