Måske skal du ikke kigge så langt efter bussen i fremtidens Favrskov. Foto: Wulff

Måske skal du ikke kigge så langt efter bussen i fremtidens Favrskov. Foto: Wulff

Favrskov får flere el-cykler og mere kollektiv trafik

Nu kan endnu flere borgere i Favrskov prøve kræfter med en el-cykel. Samidig kommer der nye former for kollektiv trafik

FAVRSKOV Udlån af elcykler har været så populært, at Favrskov Byråd nu udvider ordningen med flere cykler, så endnu flere borgere kan prøve kræfter med de eldrevne jernheste.

Derudover får Favrskovborgerne snart mulighed for at benytte flere af Midttrafiks nye former for kollektiv transport: Plustur og Flextur UNG.

Da Favrskov Kommune i februar 2020 åbnede for udlån af elcykler og el-ladcykler, opstod der hurtigt en venteliste. Tilbuddet har været så populært, at der i juni 2020 var over 70 borgere på venteliste. Derfor har Favrskov Byråd på byrådsmødet i juni sat penge af til 10 ekstra elcykler.

Bevillingen til de ekstra cykler er en del af flere tiltag, der styrker den kollektive og klimavenlige transport i Favrskov. Bag initiativerne står det midlertidige udvalg for kollektiv trafik og miljørigtig transport, og udover flere elcykler kommer der også: Flere busser i flere byer (minimumsbetjening til byer af cirka samme størrelse), en toårig prøveperiode med Midttrafiks produkt, Plustur, en etårig prøveperiode med Midttrafiks produkt, Flextur UNG, og el-delebiler i landsbyer.

wuf

Publiceret 10 July 2020 09:00