Både Leo Hjulmann, Karen Skytthe og Josefine Mikkelsen er meget enige om, at kunderne i Hammel har taget godt i mod forretningen fra dag ét.

Både Leo Hjulmann, Karen Skytthe og Josefine Mikkelsen er meget enige om, at kunderne i Hammel har taget godt i mod forretningen fra dag ét. "Jeg synes også, at butikkerne her i Hammel supplerer hinanden ret godt," siger Josefine Mikkelsen. Foto: CSJ

Nu er svigerdatteren ved roret i minlillebutik

Josefine Mikkelsen kan fremover skrive selvstændig på sit cv. Hun har nemlig overtaget minlillebutik i Hammel fra sine svigerforældre

Af
Christina S. Johansen

Hammel Mode- og livsstilsforretningen 'minlillebutik' på Østergade i Hammel har lavet et generationsskifte.

Karen Skytthe og Leo Hjulmann har således givet stafetten videre til deres svigerdatter Josefine Mikkelsen, som altså dermed pludselig er blevet selvstændig.

"Det har været en spændende og lærerig process pludselig at skulle være selvstændig - og så lige her under coronaen. Jeg mig godt rustet, selvom der selvfølgelig er mange ting jeg stadig skal lære. Og så bliver det da en helt ny verden at skulle være chef," fortæller den snart 28-årige kvinde.

Skiftet skete ved indgangen til juli.

En lille ny på vej

Josefine Mikkelsen er langt fra noget nyt ansigt i forretningen. Faktisk har hun været med fra begyndelsen for fem et halvt år siden.

"Leo og Karen har ikke været så meget i butikken, så på den måde har jeg været ansigtet ud ad til," forklarer Josefine Mikkelsen, som har arbejdet i butik siden hun var 13 år gammel.

"Jeg er så uddannet i Buksen i Randers Storcenter for syv år siden. Dengang havde jeg da ikke lige tænkt, at jeg sådan ville få muligheden for min egen forretning," siger butiksejeren med et smil.

Hun har planer om at fortsætte fortretningen i nogenlunde samme stil som i dag. Så ud over et par nye mærker og det faktum at hun ikke længere vil føre herretøj så vil man som kunde nok ikke bemærke ejerskiftet.

"Jeg vil gerne udvikle webshoppen noget mere. Den brænder jeg nok mere for end Leo og Karen, Men selve butikken skal stadig have lidt af hvert, som man kan gå lidt på opdagelse i. Sådan at hvis man ikke bliver fristet af det ene, så gør man det nok af det andet," siger Josefine Mikkelsen.

Og en ting er sikkert hun får nok at se til med det nye ansvar, for som den efterhånden store bule på Josefines mave afslører, så gør en lille pige desuden sin entre til august. Derfor er der da også ansat en barselsvikar.

Josefine Mikkelsen har derudover en søn på tre år og bor altså med Leo og Karens søn i Foldby.

Kommer ikke til at kede sig

Minlillebutik i Hammel er faktisk den ene forretning af to med samme navn - den anden ligger i Lønstrup i Nordjylland og den driver Karen Skytthe og Leo Hjulmann selv videre. Desuden har parret Blomsterbinderiet i Markusminde - et gartneri med sukkulenter og sammenplantninger.

"Så vi har stadig masser at give os til," siger Leo Hjulmann og Karen Skytthe fortsætter:

"Ja, vi kommer absolut ikke til at kede os - vi har jo altid været iværksættere."

Publiceret 10 July 2020 11:00