"Nu bliver Mette glad, for det var hendes valg på loppemarkedet at købe denne gryde," siger Kenneth Pedersen i udekøkkenet i kolonihavehuset nær Hadsten.

Kenneth fra 'Hjem til gården':

"Du er skraldet helt ind til benet"

Den 33-årige deltager i TV2s populære søndagsprogram fortæller om livet i 'Hjem til gården'

Af
Michael Wulff

FAVRSKOV TV-seerne bliver i disse uger godt kendt med den 33-årige Kenneth Pedersen fra Skjød.

I den absolut bedste sendetid på hele ugen - primetime søndag kl 20 - toner han og de øvrige deltagere i TV2s ’Hjem til gården’ frem på skærmen uge efter uge.

Omkring en halv million seere følger trængslerne i de landlige omgivelser. Når disse linjer læses, er vi ved at være halvvejs gennem de 10 udsendelser fra gården på Møn.

Kolonihaven

Lokalavisen Favrskov har fundet Kenneth i kolonihaven Granholt ved Hadsten, hvor han holder ferie sammen med sin kæreste Mette Bundgaard Soelberg og deres tre sammenbragte børn, Magnus og Laura på 8 og 5 år samt Kenneths datter Josefine ligeledes 5 år.

"Ja, de er nærmest tvillinger uden at være det. De er født med 14 dages mellemrum," fortæller Kenneth Pedersen under halvtaget i ly for en heftig sommerbyge.

Kenneth er opvokset i Hadbjerg og et kendt ansigt i Hadsten og omegn, som han siger. Nu bliver han kendt i hele landet gennem TV2.

Kenneth er opvokset i Hadbjerg og et kendt ansigt i Hadsten og omegn, som han siger. Nu bliver han kendt i hele landet gennem TV2.

Spændingen intakt

TV-optagelserne er for længst overstået. Men hvordan det er gået Kenneth undervejs, har vi selvfølgelig aftalt ikke at tale om.

"Du vil jo gerne have spændingen intakt, ikke. Og jeg har også en kontrakt at holde mig til," forklarer han.

Livets simple tilgang

Men hvordan landede Kenneth Pedersen i ’Hjem til gården’.

"Jeg havde faktisk aldrig rigtig set programmet. Men var vi ude skulle Mette altid hjem, når det blev sendt, og så fik jeg set lidt af det og blev fanget ind af den simple tilgang til livet, deltagerne har. Der er jo ingen telefon, slet ingen net, som jeg er meget koblet op på i det daglige som leder hos GLS."

Totalt isoleret

Derfor sendte han en ansøgning afsted – blev castet og fik pladsen på holdet, der som udgangspunkt er sammen i de 40 dage optagelserne står på, med mindre de bliver stemt hjem.

"Du er fuldstændig isoleret, du ved ikke engang, hvad klokken er. Du vågner, når hanen galer – og det gør den tidligt," siger Kenneth.

Han fortæller, at det vi ser, er meget lig virkeligheden på gården.

"Vi styrer det hele selv. Kamera- og lydfolk er nærmest bare fluer på væggen, men hvis du tror, at det er så idyllisk, som det kan se ud, så er det hårdt arbejde."

Morgenmad er et cirkus

Der skal knokles for at få mad på bordet.

"Morgengrøden er ikke bare at tage havregryn ud af skabet. Du skal i gang med valsen, og til 12 mand er det et arbejde, hvor du forbrænder mere, end du indtager, er jeg sikker på. Og komfuret skal tændes – når der er hugget brænde. Så morgenmaden er et cirkus."

Kenneth er sig selv hele vejen i programmet, forklarer han.

"Du har ingen titel at læne dig op af. Du er skraldet helt ind til benet, men det var den udfordring, jeg godt kunne lide. Og jeg vil helt klart opfordre andre, der måtte have lyst til at prøve, til at søge."

Kendis-effekten

Hans status som kendis fra TV har han ikke rigtig opdaget endnu - og dog.

"Vi var i Randers Storcenter forleden, og der kunne jeg godt fornemme, at nogen kiggede og ikke bare fordi, jeg havde en dårlig hårdag. Men i Hadsten og omegn er jeg kendt i forvejen. Jeg har arbejdet i mange butikker og på diskoteket i sin tid. Og så er jeg opvokset i Hadbjerg."

Publiceret 15 July 2020 19:00