Lissen Margård Bendix Jensen. Privatfoto

Lissen Margård Bendix Jensen. Privatfoto

Fra søndagsskolebarn til søndagsskole-konsulent

Lissen Margård Bendix Jensen kan 1. august fejre 30 års jubilæum i sin barndoms forening

Søften Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har et motto, der helt siden barndommen har betydet meget for den nu 57- årige konsulent, der bor og er lokalt engageret i Søften og Hinnerup: “Giv det største til de mindste - Jesus til børnene”.

Organisationen har knapt 300 klubber og en lang række sommerlejre og andre aktiviteter over hele landet.

Hele barndomshjemmet var aktiv i kirke og missionshus, og hendes mor var leder den lokale søndagsskole, hvor Margård Bendix Jensen selv gik. Søndagsskolernes sommerlejre var et af årets højdepunkter for hele familien.

Startede ny børneklub

Forældrenes engagement lagde bunden til den ildsjæl, Lissen er i dag.

Hun ville også give en hånd med, og før konfirmationsalderen var hun ungleder på den lokale søndagsskolelejr, hvor hun var blevet for gammel til at tage med som deltager. Igennem det, og det lokale FDF, lærte hun glæden ved at være frivillig i det kirkelige arbejde. Det betød, at hun var med i opstarten af en ny børneklub i nabosognet, blev lokal FDF-leder osv.

Efter endt 10. klasse og HH i 1983 var Lissen i halvandet år konsulentmedhjælper i Søndagsskolerne på Fyn. I 1985 var hun pædagogmedhjælper i Langenæs Menighedsbørnehave i Århus og i Mariasøstrenes Børnehave i Vejle. Efteråret 1986 begyndte Lissen sin uddannelse på lærerseminariet i Århus og var under uddannelsen vikar på Jakobskolen.

Børnekonsulent

Efter endt uddannelse i sommeren 1990 blev Lissen ansat i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler som børnekonsulent i Københavns Stift med ansvar for klubbesøg, lejre og arrangementer i bybilledet. I 2000 blev hun ansvarlig for DFS’ udbud af kurser og materialer til klubber og kirker.

I 2009 flyttede hun til Søften og er i dag tilknyttet klubber og kirker i Himmerland syd for Ålborg, samt Randers og Djursland.

Hun udarbejder stadig materialer til brug i klubber og kirker og har desuden ansvaret for, at de over 1.000 frivillige i organisationen har det godt.

30 års frivillighed

Gennem alle 30 år har Lissen været frivillig i det kirkelige børne- og juniorarbejde ved sognekirken, hvor hun har boet. Nu bruger hun sin energi efter endt arbejde på børneklubben Spiren, juniorklubben Råhyggen, begge i Søften, samt familiearbejdet Ulvetime i Hinnerup Missionshus.

Der bliver også brug tid med familie og venner, malerpenslen, haven og andre gøremål på gården i Mølballe.

"30 år i samme organisation er mange år," erkender Lissen. Der har været mange projekter og opgaver, som jeg har stået i spidsen for. Tingene bliver gjort på andre måder i dag - men vigtigheden af at fortælle næste generation om Bibelens fantastiske budskab har ikke ændret sig. At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med," fortæller konsulenten, der glæder sig over alle de frivillige ledere, børn og kolleger, som hun har mødt gennem de mange år.

"Jeg oplever, at jeg har fået lov at sætte mit fodaftryk i DFS og er dybt taknemmelig for, at jeg stadig får lov at virke i Søndagsskolernes vigtige arbejdsfelt. Det er et spændende sted, hvor der hele tiden sker nyt, fordi sagen er vigtig for børn og juniorer i Danmark og for vores kirke," fastslår jubilaren.

Arbejdet blev hendes livsstil, hvilket giver sig udtryk i måden, jubilæet fejres på 4. september. Her har hun inviteret kollegerne hjem til en privat fest. Meget passende i barndomshjemmet, hvor arbejdseventyret begyndte.

Publiceret 30 July 2020 15:00