Den nedlagte Østervangsskole skal renoveres og bevares med rødt tegltag. Foto: Favrskov Kommune

Den nedlagte Østervangsskole skal renoveres og bevares med rødt tegltag. Foto: Favrskov Kommune

Milliondyrt:

Tidligere skoles lejligheder renoveres

Den nedlagte Østervangsskole i Hammel er et skridt nærmere renovering. En høring er i gang

Af
Kian Johansen

Hammel 5.700 kvadratmeter grund lige i hjertet af Hammel kan muligvis snart få en ansigtsløftning.

Byrådet sendte før sommerferien nemlig en omfattende renoveringsplan for den tidligere Østervangsskole på Voldbyvej i høring i ti uger. Høring slutter i starten af september.

Østervangsskolen eksisterede fra cirka 1890-1987 og har blandt andet også indeholdt bibliotek og kulturhus i Hammel

Bebyggelsen er siden omdannet til boliger, som nu huser en afdeling af AL2bolig.

Afdelingen har en sløj økonomi, så renoveringen af hovedbygningen og nedrivningen af en mindre fløj ned ved indkørslen til Hammel Neurocenter og nedrivning af den tidligere gymnastiksal kan kun gennemføres, hvis kommunen yder garantier og lån for indtil videre langt over 1 millioner kroner.

Den tidligere gymnastiksal skal rives ned for at give plads til en fire etagers bygning.

Den tidligere gymnastiksal skal rives ned for at give plads til en fire etagers bygning.

Med i planen er også, at den nedrevne gymnastiksal kan genopføres i fire i stedet for tre etager, og der kommer altaner på den højere bygning.

Renovering til 69,9 millioner kroner

Afdelingen bliver udvidet med forventet tre boliger og et samlet areal på 460 kvadratmeter, den samlede udgift for ombygningsplanerne vurderes at koste 69,9 millioner kroner.

Derudover arbejder AL2bolig på at finde pengene til lånet og driften fremover.

De fleste af pengene findes af Al2bolig selv, men resten findes i samarbejde med Landsbyggefonden og Favrskov Kommune, der i denne forbindelse yder lån og kapitalindskud for i alt 1.140.000 kroner.

Lokalplanen åbner mulighed for at opføre boligbebyggelse i maksimalt fem etager og maksimalt 15 meters højde.

Bebyggelsen opføres som et arkitektonisk sammenhængende boligprojekt og indeholder ud over boligerne, parkering på terræn, et grønt fælles friareal til beboerne, samt etablering af vejadgang til fremtidigt boligområde nord for lokalplanområdet.

Publiceret 30 July 2020 11:00