Det har ikke været nemt at benytte cykelbanen i Dommerparken i Hammel, da knuste flasker har fyldt en del. Nu er hæng-ud-containeren bag plejehjemmet Solhøj lukket af kommunen grundet

Det har ikke været nemt at benytte cykelbanen i Dommerparken i Hammel, da knuste flasker har fyldt en del. Nu er hæng-ud-containeren bag plejehjemmet Solhøj lukket af kommunen grundet "hærværk og

Dialogmøde på vej: Konflikt mellem unge og voksne er eskaleret

Unge og voksne er "i krig" med hinanden i Hammel. Det er blevet værre den seneste tid. Derfor er et dialogmøde nu på vej

Af
Christina S. Johansen

Hammel Debatten og retorikken er rødglødende i Facebook-gruppen 'Hammel Info (Den nye)' i disse uger. Det er unge menneskers opførsel, som diskuteres i til tider meget skarpe vendinger, hvor ord som 'snothvalpe' og 'møgunger' gerne udspyes.

På dagsordenen er særligt skrald, knuste flasker, grafitti, hærværk, høj musik og gentagende dytten fra scootere/knallerter og biler.

Specielt hårdt ramt er skolernes legepladser, men mest snak har der alligevel været om de unges hæng-ud-sted i Dommerparken bag det nybyggede plejehjem Solhøj. Her holder de unge fest i en åben container med lys, som kommunen har stillet til rådighed. Eller det vil sige, åben er den ikke længere. Mandag valgte kommunen nemlig at lukke den grundet "hærværk og graffiti". Samtidig sørgede kommunen for at rydde skrald op og feje cykelbanen ved siden af fri for glasskår.

Dermed kom kommunen Natteravnene i forkøbet.

De havde nemlig kaldt til "fælles oprydning" af Dommerparken og legepladsen ved Søndervangskolen onsdag i denne uge - men begge steder er nu rene.

"Det er rigtig fint, at kommunen nu har gjort arbejdet. Bare det bliver gjort," siger formanden for Natteravnene i Hammel, Hanne Bertelsen.

Dialogmøde for alle berørte

Den seneste tids eskalering af konflikten mellem unge og voksne får nu Natteravnene til at holde et dialogmøde for alle berørte - såvel borgere som de unge og forældrene. Det sker 18. august i InSide i Hammel. SSP dukker op sammen med flere andre relevante personer fra kommunen. Det nærmere program er endnu ikke fastsat, men vil blive det inden længe.

"Vi håber selvfølgelig særligt at få fat i de unge og deres forældre, for mange af forældrene aner ikke en dyt om, hvad deres børn render og laver. De skal vågne op. Og så vil vi naturligvis gerne høre fra de unge selv, hvad de gerne vil have," siger Hanne Bertelsen.

Møder de unge i nattelivet

Netop Hanne Bertelsen og det øvrige hold af natteravne møder jævnligt de unge mennesker i Hammels natteliv. Hun kalder dem for "søde og gode unge".

"Og de er glade for at møde os. Vi griner og laver gas. Jeg føler, at de respekterer os. Når vi møder dem, siger vi, at de skal huske at rydde op og skrue ned for musikken. For så er der jo ingen problemer med, at de kan sidde udendørs. Men det er vigtigt at understrege, at vi ikke har lov til at gøre andet. Er der den mindste optakt til konflikt, skal vi trække os tilbage," fortæller hun, som en lille kommentar til de, der nogle gange i en noget bestemt og vred tone spørger: "Hvor er Natteravnene?"

"Det gør mig gal. For vi er jo bare frivillige," siger Hanne Bertelsen.

Lokalavisen Favrskov følger op på konflikten i næste uges avis.

Hvad mener du?

  • Har du et konstruktivt bud på, hvordan denne konflikt kan løses? Så skriv meget gerne til Lokalavisen Favrskov på redaktion.favrskov@lokalavisen.dk
  • Eneste krav er, at det er uden mudderkastning og udelukkende konstruktivt.
  • Du kan også deltage i debatten på Facebook.

Publiceret 04 August 2020 15:45