Foran panoramavinduerne i køkkenet spillede The Cornfeds i Finns Køkken sidste år. Foto: Tina Skovbo Søsted

Foran panoramavinduerne i køkkenet spillede The Cornfeds i Finns Køkken sidste år. Foto: Tina Skovbo Søsted

Kæmpe fest:

Finn holder intimkoncert i haven

Han har holdt køkkenkoncerter i 10 år for 50 personer. Nu støtter han bands og idrætsklubben ved at lave koncert i haven

Af
Kian Johansen

Laurbjerg Næste lørdag dunker rytmerne fra 'Electric Guitars' og 'Trees In Toronto' ud i Finn Sandholms store have i det østlige Laurbjerg.

Det bliver med scene, professionelt lys og lydudstyr og for kun 100 personer.

Og publikum får lidt mere end tre kvadratmeter plads pr person, så der er tænkt på sikkerheden, forsikrer Finn Sandholm, der står bag.

Han vil gerne støtte bandsene og HLIF med koncerten.

Et overskud bliver der med sikkerhed ikke noget af, og flere sponsorer, blandt andet hans eget firma, sørger for, at festen kan holdes med mad og drikke.

Finn Sandholm arrangerer hvert år en intimkoncert i køkkenet, nu er koncerten rykket ud i haven. Foto: Kian Johansen

Finn Sandholm arrangerer hvert år en intimkoncert i køkkenet, nu er koncerten rykket ud i haven. Foto: Kian Johansen

Coronasikker koncert

Maden leveres færdigpakket og drikkevarerne skænkes i plastickrus.

Det bliver frivillige fra HLIF der står i baren. Til gengæld får klubben så inddirekte en del af pengene fra koncertens sponsorer, der donerer mad, drikke og andre festlige fornødenheder.

"Du skal købe mad og fri bar i forvejen. Hvis du vil have noget undervejs, må du donere pengene til HLIF," lyder det fra Finn Sandholm, der flyttede til Laurbjerg for ti år siden.

Til koncerten spiller Trees In Toronto klokken 16.30 og Electric Guitars klokken 19.00 Festen slutter klokken 21.30, af hensyn til naboerne.

Både musikere og publikum glemmer tiden, når der er koncert i Finns Køkken. Foto: Tina Skovbo Søsted

Både musikere og publikum glemmer tiden, når der er koncert i Finns Køkken. Foto: Tina Skovbo Søsted

Finns Køkken i Laurbjerg

Finns Køkken er blevet en institution i musikmiljøet og kendt som et meget intimt spillested.

Scenen er placeret i køkkenet foran de store panoramavinduer i huset, der ligger på en skråning, med en en fantastisk udsigt udover over Lillåen og den sænkning i landskabet syd for Laurbjerg.

Når intimkoncerten er i gang, kan man følge med nede i Laurbjerg by, for spotlights oplyser musikerne og skaber skyggeeffekter, der kan ses langt væk. Og i køkkenet skal musikerne altid skrive en hilsen på køkkenvæggen. Der er faktisk både en Hall of Fame og en Hall of Shame.

Intimkoncert hvert år

"Jeg har altid interesseret mig for musik. Og på et tidspunkt stoppede jeg et band i baren, efter de havde optrådt til en større koncert. Jeg spurgte dem, om de ikke ville spille i mit køkken. De må have troet jeg var åndssvag. Men jeg blev ved. Og jeg tror de gav op til sidst og tænkte, nå ja da," genfortæller Finn Sandholm, der gennem de seneste ti år har afholdt en årlig intimkoncert i sit store køkken.

Netværket og mund til øre har bare langsomt spredt sig i musikkredse.

BassIda, der var bassist for Prince, har optrådt og musikgenrerne har været alt fra jazz, rock og bluegrass. Sidste år var blandt andet The Cornfeds forbi og levere en gedigen gang redneck-musik. Det er tredje gang, at Electric Guitars er i Laurbjerg.

Alle står tæt

I køkkenet har der altid været omkring 50 gæster og det har været venner, bekendte, naboer og folk fra musikmiljøerne, der har fået muligheden.

"Musikerne elsker det. Og det gør publikum også. For alle står tæt. Musikerne kan mærke folk, der står lige op i hovedet på dem, og de plejer at blive så grebet, at de ofte spiller længere end aftalt," det er virkelig fede koncerter," forklarer Finn Sandholm.

Men i år har det ikke været muligt at holde køkkenkoncerten som planlagt.

"Så tænkte jeg på de mange bands der står uden jobs og så kom ideen til at holde det i haven."

Publiceret 04 August 2020 11:00