Peter E. Holm lægger her Lokalavisen Favrskov ind bag panelerne i Hadsten Bio sammen med en del af bestyrelsen. Desuden skrev de en hilsen på væggen:

Peter E. Holm lægger her Lokalavisen Favrskov ind bag panelerne i Hadsten Bio sammen med en del af bestyrelsen. Desuden skrev de en hilsen på væggen: "Bestyrelsen i Hadsten Biograf 2020 sender en hilsen til eftertiden, inden der sættes paneler op." Pressefoto

Biograf-renovering i fuld gang:

Lokalavisen gemt til eftertiden

Renoveringen af Hadsten Biograf har budt på fundet af gamle aviser fra 1936. En sådan sjov opdagelse skal eftertiden da også have. Derfor lagde bestyrelsen et par eksemplarer af Lokalavisen Favrskov om bag panelerne

Af
Christina S. Johansen

Hadsten Nærmest alle flader i Hadsten Bio har fået sig en gevaldig ansigtsløftning. Bagvæg og loft er malet i en midnatsblå. Gulvet har fået nye tæpper og linoleum på. På væggene er påsat dekorative akustikpaneler i træ, som sammen med en stor forbedring i lyden vil gøre talen i filmene lettere at forstå.

Endelig er også lyset blevet ændret, ligesom stolene er skiftet ud med nye af slagsen, som modsat de forrige faktisk kan vippes tilbage.

"Vi er da en lille smule stolte af resultatet," siger en beskeden Peter Holm, som er en del af bestyrelsen i biografen.

Ind bag panelerne

Ja, renoveringen af Hadsten Bio er sandelig i fuld gang, og det kan vi her på avisen ikke påstå, at vi har nogen andel i, og så alligevel er Lokalavisen Favrskov nu blevet en del af biografen for eftertiden.

På loftet er der under renoveringen fundet masser af gamle aviser fra 1936 og 1937. Foto: CSJ

På loftet er der under renoveringen fundet masser af gamle aviser fra 1936 og 1937. Foto: CSJ

Bag panelerne er nemlig allerede blevet gemt et par eksemplarer af avisen - ligesom et eksemplar af avisen, som du læser i her, også vil komme derom.

"Det er jo en hilsen til de næste, som skal renovere. Nu fandt vi jo en masse gamle aviser fra 1936 og 1937 på loftet i forbindelse med renoveringen, og så synes vi, at det var sjovt at lægge noget til de næste generationer," forklarer Marie Enevoldsen, der er hyret ind som dekoratør.

Bestyrelsen skrev desuden en lille hilsen på væggen til efterkommerne. Renoveringen af Hadsten Bio er færdig 26. august. Biografen har selv kunnet finansiere renoveringen og har altså ikke optaget et eneste lån i denne forbindelse. Biografen er udelukkende drevet af frivillige.

Publiceret 05 August 2020 19:00