Flotte prinsesser fik leget boldlege ind. Indsendt foto

Flotte prinsesser fik leget boldlege ind. Indsendt foto

Piger i kjoler:

Prinsessefodbold er et hit

Ny ide skal få flere piger til at bruge kroppen i Hammel

Af
Kian Johansen

Hammel Det er en simpel ide, som træner Steen Rewitz fra Hammel har fået inspirationen til fra en nordjysk klub.

Nemlig prinsessefodbold, hvor piger fra tre til fem år dukker op i deres prinsesse-skrud og får lov til at tumle og lege med fodbolde.

Første omgang var i lørdags og konceptet fortsætter frem til efteråret, lover den garvede ungdomstræner og seniorspiller, der selv har en pode på holdet.

16-17 piger var dukket op på banerne ved Hammel GF's klubhus og langt størstedelen i en kjole, der kan tåle at blive beskidt. Og ifølge træneren, så har flere piger meldt, at de kommer næste gang.

Og det er ren leg og tummel, forsikrer Steen Rewitz.

16-17 piger dukkede op til prinsessefolbold i Hammel GF. Indsendt foto

16-17 piger dukkede op til prinsessefolbold i Hammel GF. Indsendt foto

Drøm om pigehold

"Vi prøver at pakke fodbolden lidt ind, for at tiltrække pigerne. Førhen har pigerne spillet og trænet med drengene op til U7 eller U8, og vi kan se, at der falder en del fra. Så hvis vi kan fastholde flere piger i de mindre årgange, så kan vi sandsynlighvis også lave rene pigehold," mener Steen Rewitz, der har erfaringen fra sin ældste datter, der træner på et rent pigehold, hvor tre årgange spiller sammen.

Bevægelse og fællesskab

Han understreger, at målet ikke er at dyrke talenter, men at skabe et fællesskab og give pigerne mulighed for at røre sig med en bold.

"Her kan vi give dem en følelse af at hænge sammen, og give dem en fornemmelse af at finde en plads på holdet. Og måske få en anden rolle, end den man har i skolen," lyder det fra Steen Rewitz.

Publiceret 10 August 2020 14:45