Teknikerne hos BMW arbejder hårdt på at gøre den nye BMW 4-serie coupé til en skarp køremaskine, som den foreløbige topversion yder 374 hk. Foto: BMW

Teknikerne hos BMW arbejder hårdt på at gøre den nye BMW 4-serie coupé til en skarp køremaskine, som den foreløbige topversion yder 374 hk. Foto: BMW

Her er den nye BMW 4-serie Coupé

BMW viser glimt af den heftige 4-serie Coupe, der også kommer i en M440 xDrive-version med 374 hk og er søstermodel til den kommende elektriske i4

Af
Jens Overgaard

ny model Alle tricks bruges, når bilproducenterne skal vække interessen for en ny model. Det gælder også hos BMW, som har udsendt camouflerede billeder af den kommende 4-serie Coupé. 4-serien, som er den elegante overbygning på 3'eren, og som bl. a. har Audi A5-modellerne og Mercedes-Benz C-Klasse Coupé som konkurrenter, lanceres senere på året.

Dermed fortsætter den fornyelse, som blev sat i værk med den nye 3-serie, der kom sidste år, og som er ophav til den baghjulstrukne 4-serie. Senere kommer der også en femdørs gran coupé og cabriolet ligesom i den udgående generation.

Det samme karrosseri danner også basis for den nye elektriske i4, som kommer senere i år. Her er den todørs coupé den absolut mest sportslige variant, og billederne viser da også de sidste dynamiske test af baghjulstrækkeren på en række europæiske racerbaner.

For at skærpe vejgrebet ved sportslig kørsel har BMW's teknikere opgraderet den justerbare undervogn med adaptive støddæmpere fra 3-serien, og modellen byder på masser af aluminium for at holde vægten nede og sikre en vægtfordeling, der hedder 50: 50.

Den foreløbige topmodel af modelprogrammet bliver M440i xDrive, der byder på en 3,0 liter rækkesekser på 374 hk. Den er udstyret med et 48 volts hybridsystem, hvor en elmotor på 8 kW/ 11 hk kan give et boost ved f. eks. overhalinger eller acceleration fra stilstand.

Publiceret 11 August 2020 06:00