Indtil 1. september skal du bære mundbind i Favrskovs offentlige transportmidler. De fleste af Favrskovs butikker der fører mundbind har, eller får snart mundbind hjem. Foto: Ritzau Scanpix/Michael Drost-Hansen/

Indtil 1. september skal du bære mundbind i Favrskovs offentlige transportmidler. De fleste af Favrskovs butikker der fører mundbind har, eller får snart mundbind hjem. Foto: Ritzau Scanpix/Michael Drost-Hansen/ Ritzau Scanpix

Løber Favrskov tør for mundbind?

Her er svaret

Alle apoteker har rigeligt med mundbind i Favrskov. Andre butikker får friske forsyninger senest torsdag

Af
Kian Johansen

Mundbind Hvis du ikke har fået indkøbt mundbind til turen i bussen eller med toget endnu, så behøverdu ikke være bange for, at du ikke kan købe flere mundbind af typen IIR, der er de sikreste på markedet.

For der er nok af dem i Favrskov. Og der er friske forsyninger på vej til de butikker der ikke har dem på lager.

Det viser en rundspørge som Lokalavisen Favrskov har foretaget tirsdag formiddag.

De tre apoteker i Favrskov har nemlig rigeligt med forsyninger.

"Vi forsøger at få fat i flere i løbet af i dag, (tirsdag, red.) Hvis vores kunder kun køber én pakke pr person, så har vi rigeligt," forsikrer farmakonom Rikke Falkenberg fra Frijsenborg Apotek i Hammel.

Webshop sikrer lageret

På Hadsten og Hinnerups apoteker er der ingen problemer med at skaffe mundbind ovverhovedet, lyder det fra souschef og farmaceut Anne Jørgensen.

"Vi har fået en stor sending i går (Mandag,red.). og vi kommer ikke til at løbe tør," lyder det.

Hadsten og Hinnerup Apotek driver også webshoppen Webapoteket, så derfor er lagerbeholdningen meget større her.

Matas får snart bind

Hos de tre Matas-butikker i Hinnerup, Hammel og Hadsten er der ingen at hente i dag, tirsdag.

Men der kommer forsyninger senest på torsdag. Matas-butikkerne kan ikke i første omgang garantere, hvilken type mundbindene er, siger butikschef Lotte Olsen fra Matas i Hinnerup.

"Men du kan altid bestille i vores webshop, og bestiller du inden klokken 13. så er de leveret næste dag," lyder det fra Nathalie Stiller, fra Matas i Hadsten.

"Vi venter selv i spænding hvornår de kommer. Vi har haft et par hundrede forespørgsler allerede, " siger Sandra Sørensen, der er butikschef i Matas i Hammel.

Mundbind mange steder

Der er også andre butikker i Favrskov, der forhandler mundbind. En af dem er Hadsten Farvehandel.

Her kommer der først friske forsyninger på torsdag, fortæller farvehandler og butiksansat, Camilla Aarslev.

Om mundbind

  • Når du køber mundbind, der er medicinsk udstyr, skal de være CE-mærkede ligesom alt andet medicinsk udstyr, og der skal være en brugervejledning på dansk.
  • Mundbind, som er klassificeret som medicinsk udstyr, er ofte hvide og blå trelagsmundbind med bindebånd eller øreelastikker og er beregnet til engangsbrug.
  • Alt efter filtreringsevne kan de hedde type I, type II eller type IIR.
  • Type I beskytter andre mod smitte, mens Type II eller IIR også sikrer digselv mod smitte.
  • Det skal tydeligt fremgå af pakken, hvem der er fabrikant. Altså hvem der laver udstyret og er ansvarlige for at det lever op til gældende krav. Mærkningen skal desuden indeholde oplysninger, der kan identificere det præcise produkt, herunder et såkaldt referencenummer og et LOT-nummer.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Publiceret 11 August 2020 11:43