14-årige Rasmus Both føler selv, at de unge er blevet lidt bedre til at rydde op efter sig ovenpå den seneste tids debat. Her er det fra weekenden på Søndervangskolen. Foto: CSJ

14-årige Rasmus Both føler selv, at de unge er blevet lidt bedre til at rydde op efter sig ovenpå den seneste tids debat. Her er det fra weekenden på Søndervangskolen. Foto: CSJ

"Kun en lille del af alle os unge laver ballade":

Unge ønsker læ, lys, stikkontakt og larm

De unges favorit hæng-ud-container i Dommerparken er helt optimal, mener en af de unge selv - bortset lige fra larmen, som generer nærliggende plejehjem og naboer

Af
Christina S. Johansen

Hammel En af de unge, som både har været med i de unges sommeraftener og har deltaget i debatten på Facebook i en god og ordentlig tone er 14-årige Rasmus Both. Han erkender, at en del af de unges opførsel har været unødvendig, men synes også, at reaktionen har været for voldsom, og at flere bør være mere kritiske over for det, de læser på Facebook.

"Man skal altså huske på, at det kun er en lille del af alle os unge, som laver ballade, men vi bliver alle puttet i samme kasse. Selvom vi intet har gjort, bliver vi alligevel kendt 'skyldige' i manges øjne. Der er da mange, som er kede af at blive kaldt møgunger hele tiden - vi er faktisk slet ikke så farlige, som mange går og tror," forklarer den velformulerede unge mand.

Skrald går kun voksne op i

Han fortæller, at mange af kammeraterne egentlig godt er klar over, at larm og lignende ikke er så smart lige klos op ad et plejehjem.

"Men det er ligesom et af de eneste steder, vi har at være. Det er lidt fjollet, at det ligger så tæt på hinanden," siger han.

Ud over sagligt at deltage i debatten på Facebook har Rasmus Both blandt andet deltaget i et møde med socialdemokraten Erik Særkjær, som sidder i Børne- og Skoleudvalget i Favrskov. Politikeren efterlyste konstruktive løsningsforslag, og det vil Rasmus gerne hjælpe med.

"Det er svært at sige præcis, hvad der skal til. Men vi er jo rigtig glade for containeren i Dommerparken - altså princippet med at vi har læ, lys og stikkontakter. Så er problemet jo larmen. Så optimalt set, var vi relativt tæt på centrum og handlemuligheder, samtidig med at vi har mulighed for at larme, uden at folk bliver sure," siger han.

Hvad skal der så til for, at et eventuelt nyt sted ikke bliver hærget og fyldt med skrald, som vi jo har set det på skoler og i Dommerparken hen over sommeren?

"Altså for de unge, gør skrald ikke så meget - der går i hvert fald længere tid, før det generer os. Det er mest de voksne, som går op i det. Jeg tænker, at hvis det bliver virkelig slemt, så vil vi også få ryddet op. Faktisk føler jeg også, at vi er blevet lidt bedre til at rydde op efter os ovenpå den seneste tids debat."

Ligesom politiet tænker Rasmus Both også, at de mange fester vil stilne af i takt med skolestart og dårligere vejr.

Publiceret 12 August 2020 18:00