Hytterne på Søndervangskolen i Hammel er et af de unges farvorit tilholdssteder. Foto: CSJ

Hytterne på Søndervangskolen i Hammel er et af de unges farvorit tilholdssteder. Foto: CSJ

Uro:

"Meget opmærksom på problematikken"

Kommunen, politiet, SSP og skoler har holdt møde om uro

Hammel I forbindelse med den seneste tids eskalering af uro i Hammel sendte Favrskov Kommune en pressemeddelelse ud i sidste uge.

"En større gruppe unge chikanerer i et område med stenkast og hvinende dæk. Samtidig har der sommeren igennem været rod, svineri og hærværk på cykelbanen bag ved det nye plejecenter Solhøj og især ved shelterpladsen ved Søndervangskolen i Hammel. Det har blandt andet betydet, at Favrskov Kommune nu har låst containeren ved cykelbanen," lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Følger udviklingen tæt

Kommunen oplyser desuden, at man sammen med politiet, SSP-konsulenterne og de berørte skoler "har sat gang i flere tiltag for at løse konflikten og skabe tryghed."

Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, har holdt møde med blandt andre politiet, SSP-konsulenterne og de tre skoler i Hammel.

"Vi er meget opmærksomme på problematikken i Hammel, og det er vigtigt, at vi sætter hurtigt ind og får løst den her konflikt. Det skaber utryghed med denne uro. Politiet følger op i dag (6. august red.) med at indkalde de involverede unge og deres forældre, og i de kommende uger vil skolerne og SSP følge op på politiets dialog med de unge, der også involverer nogle fra Thorsø-området," siger Anne Gammelby Lybecker i pressemeddelelsen - hun fortsætter:

"Vi håber, at forholdene normaliseres, når børn og unge er tilbage på skolerne og ungdomsuddannelserne i næste uge, men vi følger udviklingen tæt."

csj

Publiceret 12 August 2020 06:00