Gruppebillede af idrætslinjen. Foto: Privat

Gruppebillede af idrætslinjen. Foto: Privat

Milepæl markeres med nye tiltag

Skovvangskolens idrætslinje fejrer fem-års jubilæum med fornyelser og flotte elevtal

idræt Mens sommerstemningen og agurketiden så småt indfinder sig, er det passende lige at kippe med flaget for, at det nu er en håndfuld år siden, Skovvangskolen lancerede Idrætslinjen. Dengang som nu var målet, at koblingen mellem lange skoledage, fremragende faciliteter og et rigt og blomstrende foreningsliv skulle lykkes bedst muligt for områdets elever.

Drøftelser om, at der skulle laves en kommunal elitesportsklasse, blev, som det hed, skudt til hjørne, og så valgte man lokalt på Skovvangskolen at gå bredde- og motivationsvejen. Det gjorde man ud fra devisen om, at det som skole er bedst at kunne sige ja til alle, der vil, og at det er lidt sjovere at træne holdsport i en større gruppe.

Lokal opbakning

Skabelonen har vist sig at holde. Eleverne på Idrætslinjen tilvælger i høj grad muligheden for at have mere af egen valgte sportsgren i skoletiden og derudover gå i motionscenter, lære sportsteori og være en del af et positivt fællesskab. Tilvalget er efterhånden så stort, at der til næste år er indskrevet over 150 elever fra skolens store klasser. Succeskriteriet for fem år siden var, at man da gerne skulle over 40 elever, så udviklingen har været ganske forrygende.

Det har vist sig muligt, fordi der i lokalområdet er så fin en opbakning.

De lokale klubber med HGF i spidsen hjælper med sparring og tanker og i Hammel Idrætscenter og området omkring har man rammerne, der muliggør motionerende mangfoldighed. Samtidig har der været flot forældreopbakning, hvor transporten til de omtrentligt fire årlige ture til sportskampe er blevet klaret af forældre, der da gerne lige ville ofre deres aften på en superligafodboldtur eller lignende.

Publiceret 16 August 2020 09:00