Kent Jeppesen erkendte, at der var et tumultarisk år, som Favrskov Erhvervsråd her gennemgået. Med mindre tilskud fra kommunen fra 2021, fyring af erhvervschefen og ønsket om mere uafhængighed, som de største ændringer. Foto: Kian Johansen

Kent Jeppesen erkendte, at der var et tumultarisk år, som Favrskov Erhvervsråd her gennemgået. Med mindre tilskud fra kommunen fra 2021, fyring af erhvervschefen og ønsket om mere uafhængighed, som de største ændringer. Foto: Kian Johansen

Farvel politikere:

Erhvervsråd står nu på egne ben

Farvel til to byrådspolitikere i bestyrelsen og til en halv million kroner fra kommunen

Af
Kian Johansen

Favrskov Det bliver et mere uafhængigt Favrskov Erhvervsråd, der i fremtiden vil tale medlemmernes sag.

Men også et erhvervsråd, der har en halv million kroner mindre i kassen hvert år og ingen byrødder siddende i bestyrelsen. Samt en medlemstilbagegang, der nu skal hentes, for at give Erhvervsrådet pondus, midler og berettigelse.

Det er realiteten, efter at en generalforsamling torsdag betød et farvel til to politikere, samt Henrik Øelund fra Den Jydske Haandværkerskole (DjH).

Sidstnævnte er stoppet som direktør for DjH og har faktisk været med i erhvervsrådsarbejdet og bestyrelserne siden 1999, fra dengang det først hed netværkscafé i Hadsten, siden Hadsten Erhvervsråd i daværende Hadsten Kommune og siden 2006 i Favrskov Erhvervsråd. Han takkede af med pæne ord og klapsalver.

Farvel til byrødder

Både Nils Borring (S) og Flemming Nørgaard (V) trådte ud, efter ændringsforslag fra Favrskov Erhvervsråd. Og som en ændring, kom der kun to nye ind i bestyrelsen der nu har fem medlemmer.

Genvalgt blev Kim Petersen, Cleansafe A/S og nyvalgt blev Jens-Ole Staghøj fra Hammel Furniture.

Tumultarisk år

Formand Kent Jeppesen fra DCC erkendte i sin beretning, at det havde været et tumultarisk år. Først ny erhvervslovgivning, der trak en del af det nuværende grundlag for erhvervsrådets konsulentvirksomhed væk, derefter en mindre kamp mod kommunen, der på et tidspunkt undersøgte, om andre end Favrskov Erhvervsråd skulle byde på muligheden for at levere erhvervsvejledning i Favrskov. Derefter en fyring af den daværende erhvervschef, frem til et setup, hvor deltidsansatte Bente Nørgaard nu trækker konsulent-læsset, sammen med en kontoransat og en ekstern konsulent. Det endte dog godt, da kommunen stadig har valgt at forlænge en resultatkontrakt for Erhvervsrådets ydelser året ud.

Samtidig kunne Bente Nørgaard fortælle om Erhvervsrådets planer for at skaffe flere medlemmer og blive et større talerør for det samlede erhvervsliv i Favrskov.

Det betyder i korte træk, at der nu skal slås på tromme for netværket, sparringen og den uvildige rådgivning, som Erhvervsrådet yder.

Publiceret 18 August 2020 09:30