De unges favorit hæng-ud-sted i Hammel er en container bag ved det nybyggede plejecenter Solhøj, som her ses i baggrunden. Containeren er imidlertid blevet lukket grundet Foto: CSJ

De unges favorit hæng-ud-sted i Hammel er en container bag ved det nybyggede plejecenter Solhøj, som her ses i baggrunden. Containeren er imidlertid blevet lukket grundet Foto: CSJ

Nyt budget:

Partier er klar til en dialog om unge

Socialdemokratiet vil afsætte penge til at løse unge-uro. Fire af byrådets seks partier er positivt stemt over dialog om unge

Af
Christina S. Johansen

Hammel Oven på sommerens eskalering af konflikt mellem unge og voksne i Hammel har Socialdemokratiet, med Erik Særkjær som pennefører, fremsendt et forslag til budgetforhandlingerne, som begynder i denne uge.

Der skal findes en løsning på uroen, som Erik Særkjær sagde i sidste uges Lokalavisen Favrskov:

"Vi er nødt til at få kigget på det her og få det løst. Det er selvfølgelig ikke mig eller kommunen alene, som kan sige, hvad løsningen er. De unge skal med ind over. Derfor vil jeg have nogle penge øremærket til området, for det vil trods alt nok være svært at løse det helt uden midler," sagde Erik Særkjær, og Niels Flade Nielsen, gruppeformand for Socialdemokratiet, tilføjer:

"Forslaget omhandler ikke kun Hammel, da problemerne dukker op i alle vores større byer med forskellig styrke hver sommer."

EL: "God idé med frirum"

Lokalavisen Favrskov har bedt de seks gruppeformænd fra de politiske partier i Favrskov Byråd forholde sig til Erik Særkjærs udtalelse ovenfor. De har endnu ikke set det endelige budget-forslag, men forholder sig altså til, hvorvidt det er en god idé at sætte penge af til en eller anden form for løsning af unge-uroen. Fem partier har svaret - kun de Konservative mangler. Overordnet set er der positivitet at spore.

"Jeg synes bestemt, at det er en god idé, at arbejde med væresteder eller 'frirum' for unge, hvis de er interesserede. Hvis det skal give mening, kræver det, at nogle unge tager ansvar for indhold og indretning og viser interesse for det. Så om det er en god idé i dette tilfælde, afhænger jo af, om der er nogle unge, der ønsker at gå ind i sådan en proces," siger Bodil Kvistgaard Olsen fra Enhedslistenm mens SF's Søren Frandsen kalder det for et spændende forslag:

"SF forholder sig endeligt til forslaget, når vi kan læse det i sin helhed," siger han.

Venstre har sympati

Også Venstre er positivt stemt.

"Vi har sympati for det, som Erik Særkjær har udtalt sig om i artiklen. Venstres byrådsgruppe er altid meget åbne for dialog omkring vores børn og unge i Favrskov Kommune," siger Thomas Storm og fortsætter:

"Sagen er desværre den, at netop det vi i år har set i Hammel, er noget, vi har set gennem de seneste år i flere af vores største byer. Det gør bestemt ikke sagen mindre alvorlig, nærmere tvært om. Jeg er sikker på, at alle i byrådet gerne ser de bedste løsninger for vores unge mennesker i kommunen, så de bliver aktiveret på langt bedre vis end at ’hænge ud’ forskellige steder i kommunen."

DF: "Typisk reaktion fra S"

Kun fra Dansk Folkepartis side er der nedadvendte tommelfingre - i hvert fald får idéen en temmelig lunken modtagelse af Niels Kallehave:

"Jeg har bemærket mig socialdemokratiets rygmarvsreaktion: Send flere penge," siger han og fortsætter:

"Jeg har ikke den dybe kendskab til problemet, men umiddelbart kan jeg se, at nærmeste nabo til Solhøj nok ikke er en god placering. Sagen er for mig i bund og grund en forvaltningssag - jeg er ikke sagsbehandler og slet ikke i dagspressen. Jeg må forvente et udspil fra forvaltningen."

Publiceret 19 August 2020 11:00