Siden Casper Brix sendte de første retter ud af køkkenet i Hammel 1. december 2018 er virksomheden vokset til i dag at have 25 ansatte. Foto: CSJ

Siden Casper Brix sendte de første retter ud af køkkenet i Hammel 1. december 2018 er virksomheden vokset til i dag at have 25 ansatte. Foto: CSJ

Nu vil Brix lave skolemad og takeaway-aftensmad

Brix Catering i Hammel laver mad til Langå Skole og er ny forpagter af kantine i Lisbjerg

Af
Christina S. Johansen

Hammel Da børnene mødte ind efter sommerferien på Langå Skole, så var det med et tilbud om mad fra Brix Catering i Hammel.

Indehaver Casper Brix forklarer, at det var skolen selv, som henvendte sig, og det har tændt en gnist i den unge kok:

"Nu drømmer jeg om at lave mad til alle de små lokale skoler. Dem, som ikke har tid og råd til at have sin egen kantine. En lille skole kan godt være en god forretning, fordi jeg tror på, at de små værner mere om det tilbud, de nu har fået og altså derfor sørger for at benytte det," siger Casper Brix og fortsætter:

"Så jeg håber selvfølgelig på, at der er nogle, som læser den her artikel og får lyst til at foreslå det på deres skoler."

Kan bestille frem til kl. 21

På Langå Skole kan forældrene bestille skolemaden til den efterfølgende dag helt frem til klokken 21 om aftenen.

"Så hvis man her finder ud af, at man bare ikke orker at lave madpakker, så bestiller man bare fra os," siger kokken, som selv bor i Langå.

Da forespørgslen kom fra Langå Skole skulle han lige vende tanken et par gange, men nu er han vild med skolemads-idéen.

"Jeg synes jo, at det er fedt at kunne give børnene et sundt måltid mad, så de performer bedre. Vi ved jo godt, hvad der sker, hvis vi ikke spiser ordentligt- så er vi ikke super kreative."

Takeaway-aftensmad

Skolemaden er dog ikke den eneste nyhed fra Brix Caterings side.

Brix er nemlig blevet forpagter af en kantine hos virksomheden TC Electronic i Lisbjerg.

Han kalder den The Cantina.

Her laver han naturligvis mad til virksomhedens ansatte, men derudover er planen, at han vil tilbyde, ikke bare de ansatte, men også borgerne i de omkringliggende byer, såsom Lisbjerg eller Søften, at de kan købe nem og billig aftensmad med sig hjem. Det gælder i øvrigt også i Hammel.

"Altså en takeaway-restaurant - bare uden restaurant. Tanken er, at det skal kunne lade sig gøre mandag til fredag. Jeg håber, at vi kan få lavet en form for webshop, hvor man kan købe aftensmaden fra. Forhåbentlig kommer det op at køre til 1. oktober, når vi har fået overstået alle konfirmationerne," siger den ivrige iværksætter, som nu i alt har 25 personer ansat.

Publiceret 20 August 2020 11:00