Hos 'Stoppestedet' er tanken, at man tager maden med sig, men der er også mulighed for at indtage den ved et af bordene udendøre. Vicki Ghanayim er ansat til at styre den daglige drift af stedet, så Zouhair Lajmi (billedet) og Sofian Lajmi kan koncentrere sig om kaferisteriet ved siden af. Foto: CSJ

Hos 'Stoppestedet' er tanken, at man tager maden med sig, men der er også mulighed for at indtage den ved et af bordene udendøre. Vicki Ghanayim er ansat til at styre den daglige drift af stedet, så Zouhair Lajmi (billedet) og Sofian Lajmi kan koncentrere sig om kaferisteriet ved siden af. Foto: CSJ

Mad til frokosten:

'Stoppestedet' er åbnet i Lading

I Lading er åbnet en ny forretning med mad til den daglige frokost. Håbet er at fange nogle af de mange bilister på Viborgvej

Af
Christina S. Johansen

Lading Mange tusinde biler kører gennem Lading hver dag. Skulle nogle af bilisterne have glemt madpakken er det fremover hjælp at hente.

'Stoppestedet' er nemlig åbnet i dag lige hvor Mandhusvej møder Viborgvej.

Her kan man købe smørrebrød, håndmadder, sandwich, salatbar, stjerneskud, tapenader og drikkevarer. Altså kort sagt frokosten.

Vicki Ghanayim er ansat til at styre den daglige drift af stedet, så Zouhair Lajmi (billedet) og Sofian Lajmi kan koncentrere sig om kaferisteriet ved siden af. Foto: CSJ

Vicki Ghanayim er ansat til at styre den daglige drift af stedet, så Zouhair Lajmi (billedet) og Sofian Lajmi kan koncentrere sig om kaferisteriet ved siden af. Foto: CSJ

Det er parret bag nabo-butikken Lajmi - Coffee Roasters, som nu har kastet sig over at lave frokost-mad. Kafferisteriet og -butikken skrev Lokalavisen Favrskov om i slutningen af Favrskov, lige da far og søn havde åbnet stedet.

Far, Zouhair Lajmi, og søn, Sofian Lajmi, vil fortsat have deres fokus på kaffe-forretningen og har derfor ansat Vicki Ghanayim, som selv er fra Lading, til at stå for den daglige drift af 'Stoppestedet'.

"Jeg har arbejdet i faget i 15 år, da min mor havde en café. Nu glæder jeg mig til at komme i gang her og se, hvor travlt vi får," siger hun med et smil.

Skulle hun få brug for et godt råd, så er der hjælp at hente hos Zouhair, som har masser af erfaring med madlavning. I 28 år drev han nemlig restauranten Victoria, som senere blev til Lajmi, i Jægergårdsgade i Aarhus C. Den lukkede i 2017.

Håndværkere og lastbiler

Idéen om frokost-mad opstod først, da lokalerne ved siden af kafferisteriet blev ledige.

"Pludselig kunne vi se en mulighed i at råde over begge lokaler. Vi var klar over, at det skulle være noget forholdsvist nemt, som vi ville sælge herfra. Derfor faldt valget på frokost-mad. Det mangler også her i området," forklarer Zouhair Lajmi, som håber at nyde godt af især de mange håndværkere og lastbiler, som passerer forbi på Viborgvej.

Interessen for tiltaget ser da i hvert fald ud til at være der, fortæller Zouhair Lajmi:

"I går var der måske 10 lastbilchauffører herinde for at spørge, om vi havde åben," siger han, kun få minutter før der igen dukker en forventningsfuld kunde op.

"Men det er jo også nemt for chaufførerne, for her er jo plads til, at de kan komme ind med lastbilen og få vendt rundt," tilføjer Vicki Ghanayim.

Åbner for store bestillinger

Hos Stoppestedet vil der være massevis af forskellige slags pålæg, og skulle det alligevel ske, at der ikke er en kombination, som tiltaler, så kan man selv få lov at bygge sin egen mad op.

Man kan også købe madpakker med fire uspecificerede håndmadder.

"Og så vil vi senere hen begynde at åbne for større bestillinger til eksempelvis møder. Senere vil vi også gerne lave frokostordninger, hvor vi leverer maden til virksomheder," fortæller Vicki Ghanayim.

Her i opstarten har 'Stoppestedet' åbent mandag-fredag fra klokken 9-17 og lørdag klokken 11-15, men det kan ændre sig alt efter, hvornår behovet viser sig at være der.

Publiceret 20 August 2020 19:00