Claus Hvass (til venstre) og Christian Jensen i Hvass' lille vinylafdeling. De er enige om, at LP'er kan noget helt særligt:

Claus Hvass (til venstre) og Christian Jensen i Hvass' lille vinylafdeling. De er enige om, at LP'er kan noget helt særligt: "Man tager pladen frem, sætter nålen på, og så lytter man i 45 minutter - man hører en hel side A og en hel side B. Det behøver ikke gå så hurtigt. Så synes jeg også, at der er mere dybde, varme og sjæl i lyden," siger Claus Hvass. Foto: CSJ

Kæmpe vinyl-event:

LP-nørdernes juleaften kommer til Hinnerup

Er man LP-fan, bør man måske skrive sig Claus Hvass' adresse i Hinnerup samt datoen 29. august bag øret

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Er du LP-elsker, kender du helt sikkert til Record Store Day. En verdensomspændende begivenhed i pladebutikker, som finder sted en gang om året. Her kommer særlige udgaver af plader på gaden i et begrænset antal eksemplarer - hvilke butikker, som får hvad, er hemmeligt.

I år er det 11. gang, arrangmentet løber af stablen - og i år er Hinnerup med på noderne. Det sker 29. august i forretningen Claus Hvass, Jernbanegade 16.

Det er Christian Jensen og Claus Hvass, der i samarbejde har hevet Record Store Day 2020 til byen. Christian Jensen er selv fra Hinnerup og driver webshoppen Pladekisten.dk. Tidligere har han haft fysisk butik med samme navn i Jægergårdsgade i Aarhus i 29 år - den lukkede i 2019.

Claus Hvass kender mange nok som tøjhandler i Hinnerup, men i butikken har han de seneste fem år desuden solgt vinyler, da han selv har en stor passion for pladerne.

En af de største dage

Netop passionen for LP'er var det, som bragte Christian og Claus sammen.

"Vi mødtes i sin tid, da jeg selv skulle købe MC Einars relancerede plade hos Christian. Så faldt vi i snak om, at jeg dengang lige var begyndt at sælge lidt plader i forretningen. Siden har Christian af og til hjulpet mig med at få nogle titler hjem," forklarer Claus Hvass.

Nu fører samarbejdet så til en af de største begivenheder på året for vinyl-elskere, når Record Store Day 2020 flytter ind i Claus Hvass butik 29. august.

"Det er faktisk en lidt omstændelig process at blive godkendt til det her arrangement. Et krav er, at man har en fysisk butik, som har LP'er som fokus. Det løser vi her, ved at jeg lever af at sælge plader, mens Claus har lokalerne," forklarer Christian Jensen om samarbejdet.

"Jeg kan ikke huske, at en så lille by som Hinnerup nogensinde har været med på Record Store Day," tilføjer Christian Jensen.

Vanvittigt hypet

Når man ikke lige er vinyl-nørd, kan det være svært at begribe, præcis hvor stor en dag, der faktisk er tale om.

"Men det er virkelig stort. Det er vanvittigt hypet. Da jeg havde butikken i Aarhus, oplevede jeg folk ligge i sovepose udenfor og meget lange køer. På den ene lørdag solgte jeg tre gange så meget som en julehandel," siger Christian Jensen.

"Jeg har sågar oplevet en kunde fra Hamborg, som ringede og spurgte, om jeg havde fået en specifik plade. Jeg havde én. Da man denne dag ikke kan reservere titler, men skal møde op i butikken, tog han chancen og hoppede på toget," griner plade-webshop-ejeren - han fortsætter:

"Men nu er det jo helt nyt her i hinnerup, så vi er lidt spændte på, hvor mange der dukker op."

Uanset hvad vil Claus og Christian sørge for ordentlige corona-venlige forhold.

Faktisk er årets Record Store Day delt op på tre dage, netop faf hensyn til corona.

De næste dage bliver 26. september og 24. oktober - og her er Claus Hvass i Hinnerup også klar.

Publiceret 26 August 2020 19:00