Tage Jensen på 71 år har været formand for Laurbjerg Vandværk stort set siden han tiltrådte i 1995. Hans hverdag er blevet en del lettere med det nye vandværk, selvom det har taget lang tid at indkøre systemet. Selv nyder han mest det tekniske arbejde med at vedligeholde og holde systemet tip top.

Tage Jensen på 71 år har været formand for Laurbjerg Vandværk stort set siden han tiltrådte i 1995. Hans hverdag er blevet en del lettere med det nye vandværk, selvom det har taget lang tid at indkøre systemet. Selv nyder han mest det tekniske arbejde med at vedligeholde og holde systemet tip top. "Der er blevet for meget administration efterhånden," mener han. Det meste papirarbejde klares dog af en bogholder, mens et firma sørger for vandprøverne. Foto: Kian Johansen

Det dobbelte vandværk ligger på toppen

Nybygget vandværk til 7,5 millioner kroner indvies på fredag

Af
Kian Johansen

Indvielse Tage Jensen har passet vandet i Laurbjerg i 31 år. Han blev spurgt, om han ikke ville vikariere for den daværende 'vandmand'. Året efter, 1. juli 1989 overtog han tilsynet af vandet.

Og det har altid været en livsstil for nu 71-årige Tage Jensen, der slet ikke tør regne timelønnen ud for alle de timer, som han har brugt på at levere rent drikkevand til Laurbjerg. Det er blevet til timer tidligt og silde, for vandværkets formand siden 1995.

Det er blevet nemmere, efter at bestyrelsen for vandværket for godt fire år siden besluttede sig for at undersøge mulighederne for at renovere det udslidte vandværk fra 1947, der såmænd fik nye betonfiltre i 1967 og blev opdateret i 1988-89.

To vandværker i et

Nybyggeri koster 7,5 millioner kroner. De to store tanke på hver 75.000 liter er bygget op som hver deres vandværk, for at sikre forsyningssikkerheden og så der kan foretages reparationer, eller service imens den anden linje lader vandet strømme igennem. To mindre tanke er fyldt med sand og agerer filter, så vandet fra de to nærliggende råvandsboringer kan blive helt drikkeligt for de godt 460 forbrugssteder.

"Førhen brugte jeg en del tid på at vedligeholde og skrue. Nu justerer jeg og fintuner systemet og det foregår mest på computeren," forklarer han forskellen på det gamle og det nye vandværk.

Besindige forgængere

Via et lån, og 'penge på kistebunden', så kommer det dobbelte vandværk på 254 kvadratmeter ikke til at koste forbrugerne takststigninger af den grund. Og takket være vandrør, der stort set alle er udskiftet, så forventer vandværket ikke store ubehagelige ekstraregninger de næste mange år. Derfor kan udgifterne til vandværket afskrives over 20 år.

"Mine forgængere har været besindige og omhyggelige og udvist rettidig omhu, så derfor har vi et godt vandværk i dag, pointerer Tage Jensen, der helst ser, at den samlede bestyrelse også får æren for det nye vandværk.

Det indvies officielt fredag 28. august mellem 14-17 med telt, spisning, fadøl og taler fra blandt andet borgmester Nils Borring og formand Tage Jensen.

Publiceret 27 August 2020 16:00