Matilde Skovsen Lundorf er allerede i aktion. Her er det i en kamp mellem Lyon og Juventus 15. august. Foto: Jonathan Moscrop/PA Images/Ritzau Scanpix

Matilde Skovsen Lundorf er allerede i aktion. Her er det i en kamp mellem Lyon og Juventus 15. august. Foto: Jonathan Moscrop/PA Images/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

"Det er for sindssygt! Jeg er jo bare en lille pige fra Hadsten"

Matilde Lundorf Skovsens talent har taget hende fra fodboldbanen i Hadsten og ud i verden

Af
Christina S. Johansen

Hadsten Det er ikke hver dag, at vi på Lokalavisen Favrskov modtager et opkald, hvor der står "Italien" på skærmen. Men sådan var det imidlertid i sidste uge, hvor det langt om længe lykkedes at få et interview med Matilde Lundorf Skovsen i hus.

Den 21-årige fodboldspiller, som er opvokset i Hadsten, skrev 7. juli under på en kontrakt med Juventus. Dermed skifter hun altså England og klubben Brighton, ud med Italien, hvor hun bor i egen lejlighed i Torino.

"Det er vildt spændende og fedt. Det er en kæmpe oplevelse hver eneste dag. Og så er det selvfølgelig udfordrende både på fodboldbanen, hvor jeg skal vænne mig til en ny spillestil, og så foregår al træning og taktik på italiensk, som jeg ikke forstår et ord af. Jeg prøver at lære lidt, men jeg synes godt nok at det er svært," siger Matilde Lundorf Skovsen med et lille grin.

"Heldigvis begynder jeg snart på sprogskole. Det glæder jeg mig til," fortsætter hun.

Elskede tiden i HSK

Den unge fodboldspiller trådte sine første fodboldstøvler i HSK som cirka 8-årig.

"Jeg husker det som en god tid. Jeg var helt vildt glad for at være i klubben. Veninderne og fodboldskolen - ej, men det var jo det fedeste. Jeg har kun gode minder," fortæller hun og tilføjer, at hun har elsket at vokse op i Hadsten, hvor forældrene stadig bor.

Allerede som 14-årig fik DBU øje på hende og udtog hende som en af de bedste spillere i regionen. Sidenhen tog hun 8. og 9. klasse på Elite Sports Akademi Aarhus, før fodbolden tog hende til Paris allerede som 15-årig.

Siden har hun slået sine folder i Skovbakken og VSK Aarhus, før hun for et år siden skiftede til Brighton.

"Jeg havde det vildt godt i Brighton, men jeg trængte til at prøve noget nyt, og så fik jeg altså det her tilbud fra Juventus, som jeg ikke kunne sige nej til," siger fodboldtalentet.

Nu er du jo kun 21 år gammel og har allerede været i Frankrig, England og Italien. Hvordan har du det med bare at kaste dig ud i verden?

"Nu er jeg jo mega eventyrlysten og elsker at rejse. Og så kan jeg godt lide at sætte mig selv på dybt vand og mærke, at det kan jeg faktisk godt klare."

Vildt at leve af fodbolden

Matilde Lundorf Skovsen husker ikke, hvornår hun faktisk tænkte tanken, at hun kunne komme til at leve af fodbold.

"Det er bare kommet meget naturligt hen ad vejen. Jeg sætter mig som sådan ikke rigtig mål - ud over at jeg hele tiden ønsker at blive bedre. Så ser vi, hvor langt jeg kan komme," siger hun og tilføjer, at der trods alt er lidt mål hun gerne vil opnå, såsom at komme på A-landsholdet.

"Og det er bestemt ikke umuligt," siger hun.

Er det ikke lidt vildt at tænke på, at du altså kan leve af at spille fodbold?

"Jo, det er da for sindssygt. Jeg fatter det slet ikke - jeg er jo bare en lille pige fra Hadsten!"

Publiceret 28 August 2020 17:00