VIDEO: Så synges der igen gospel - sammen og hver for sig

Salvation Gospelkor har holdt stemmerne ved lige under corona-nedlukningen gennem den digitale undervisning - nu er alle samlet i InSide i Hammel

Af
Michael Wulff

HAMMEL Corona-nedlukningen af samfundet i marts måned betød ikke, at stemmerne hos det populære kor, Sallvation Gospel, forstummede.

"Nej, for vores korleder Hans Ole Munkgaard startede op med livestreaming hjemme fra hans egen stue, hvor vi andre så kunne synge med hjemmefra under hans ledelse," fortæller korets nye formand Helle Schultz, da vi mødes i Kulturhus InSide i Hammel til øveaften nummer 2 efter genoplukningen.

Der var god tilslutning til de livestreaminger á la Philip Faber.

"Vi kunne ikke se eller høre hinanden, kun Hans, men vi kunne se, hvem der loggede sig på, og der var pæn tilslutning hver mandag aften."

God stemning på afstand.

God stemning på afstand.

God plads

Det 30-40 sangere store kor har tidligere øvet på Søndervangskolen i Hammel. Men i disse corana-tider skal der være god plads mellem sangerne, og så fik Sallvation Gospel muligheden for at rykke ind i den store sal i InSide på Dalvej i Hammel hver mandag fra kl 19 til 21 med en lille pause.

Man skal ikke kune læse noder, men teksten er god at støtte sig til.

Man skal ikke kune læse noder, men teksten er god at støtte sig til.

Kold fornøjelse

"Vi har været sammen inden sommerferien. Der mødtes vi to-tre gange udendørs ved Søndervangskolen, hvor det især den første gang var pænt koldt," husker korets arrangement-ansvarlige Ursel Mrohs.

"Så det er helt perfekt her i InSide."

Og de har ikke glemt at synge, kan vi hilse og sige.

Så skal der synges, swingende gospelsange. Fotos og video: Michael Wulff

Så skal der synges, swingende gospelsange. Fotos og video: Michael Wulff

Trofaste medlemmer

Allerede i indgangen kommer de fineste toner én i møde, mens man bevæger sig op på førstesalen.

"Vi har en masse trofaste kormedlemmer, hvoraf nogle stadig har lidt ekstra respekt for corona-risikoen. Men vi har masser af sprit og rigtig god afstand i den store sal," siger Helle Schultz.

Der er fortsat pladser, så mød gerne op mandag i InSide.

Søndag 27. september kommer Rune Herholdt & The Gospel Brothers forbi InSide i Hammel, hvor de giver koncert i samme store sal, som Sallvation Gospel øver i om mandagen.

Publiceret 30 August 2020 11:00