Gitte Rørbæk-Løckes båre blev båret ud af ægtemanden Gert samt børnene Marie og Christian.

Gitte Rørbæk-Løckes båre blev båret ud af ægtemanden Gert samt børnene Marie og Christian.

Farvel Gitte:

To hundrede gæster til begravelse i Vissing

Gitte Rørbæk-Løcke blev fulgt det sidste stykke vej af venner og familie

Af
Michael Wulff

VISSING/HADSTEN Det var en smuk oplevelse, da Hadstens ildsjæl gennem mange år Gitte Rørbæk-Løcke blev begravet fra Vissing Kirkes udealter torsdag formiddag.

Nøjagtig 200 gæster mødte frem, hvilket kirken i disse coronatider holdt øje med. Det trykte sanghæfte med Gittes billede var trykt i 200 eksemplarer, som gæsterne fik i hånden ved indgangen til kirkegården i Vissing. Her stod også Gert Rørbæk-Løcke sammen med parrets børn Marie og Christian og bød velkommen.

Somewhere ...

Sognepræst Lise Thorbøll Melchiorsen holdt begravelsestalen efter en klarinet havde spillet Somewhere over the Rainbow.

I en vindsust mikrofon - som Gitte helt sikkert havde fikset, hvis hun havde kunnet - fortalte Lise Thorbøll om Gittes liv:

"Gitte blev en slags mentor for mange af de nystartede forretningsdrivende i byen, som hun brændte for skulle komme godt i gang og dermed tage del i fællesskabet for at styrke det lokale liv – at gøre det i flok og dermed stå stærkere."

Henvendt til de nærmeste sagde sognepræsten:

"Gert, Christian og Marie – der er ingen tvivl om, at din hustru og jeres mor har I ikke haft for jer selv. Alle lokale vidste, hvem hun var – I er sikkert også blevet spurgt om mange ting gennem årenes løb, der havde med hendes arbejde og virke at gøre. Men I var også involveret. I Matas-årene var I også en del af butikken på den ene eller den anden måde; du Gert har deltaget i mange af projekterne og hjulpet med at få det hele til at køre."

Døde af infektion

Efter højtideligheden i Vissing kørte rustvognen og et langt, langt følge af biler mod Hadsten.

Gitte Rørbæk-Løcke blev begravet ved Sct. Paul Kirke i Hadsten.

Gitte Rørbæk-Løcke døde 26. august. Hun blev 64 år gammel og døde af en infektion, hun pådrog sig efter et udslæt på benet og en medicin, der herefter angreb vitale dele i kroppen.

Publiceret 03 September 2020 15:03