Skadeservice skar hul i gulvet og kunne konstatere, at vandet var trængt ned i betonunderlaget. Foto: Michael Wulff

Skadeservice skar hul i gulvet og kunne konstatere, at vandet var trængt ned i betonunderlaget. Foto: Michael Wulff

Gulvet er helt dødt:

Tolv ugers pause i HICs hal 3 efter vandskade

Den omfattende vandskade i Hammel Idrætscenters hal 3 betyder, at hele gulvet skal skiftes - når soklen er tørret

Af
Michael Wulff

HAMMEL Den store vandskade, som et utæt brandskab lækkede natten til søndag 30. august i Hammel Idrætscenters hal 3, er nu blevet vurderet af taksator fra et forsikringsselskab. Og han var ikke i tvivl, siger centerchef Peter Kjærgård.

"Gulvet er dødt, sagde han. Så nu skal det hele brækkes op og skiftes ud," siger Kjærgård, da Lokalavisen Favrskov møder ham tidlig fredag morgen, hvor nogle store varmeblæsere er i gang for fuld udblæsning.

Der skal tørres.

Våd beton underneden

Når det ødelagte gulv er fjernet, bliver der kig ned til betondækket nedenunder. Og her skal der også tørres.

"Det vil tage seks til otte uger at tørre, der skal lægges nyt gulv, og så skal de 46 meter gipsvægge rundt om gulvet også renoveres i en meters højde. De har suget fugt, nogen steder så meget, at vi skal fjerne dem og sætte nye op."

https://favrskov.lokalavisen.dk/nyheder/2020-09-01/Brandskab-gik-l%C3%A6k-Idr%C3%A6tscenter-ramt-af-stor-vandskade-7523271.html

Tungt smil

Peter Kjærgård står med et lille smil, men det er vist mest af høflighed.

"Mit smil er tungt. Jeg tænker rigtig meget på vores daglige brugere, skoler, foreninger og gymnastikafdelingen, som har denne hal 3 som deres primære. De er i færd med at finde andre løsninger, indtil vi forhåbentlig kan være klar inden jul. Det er et 12 ugers projekt. Så det er en tung tid for vores indtjening, men først og fremmest for vores brugere," siger centerchefen.

Peter Kjærgård fik meldingen om vandskaden søndag morgen, da en af hans ansatte opdagede vand over hele gulvet. I dagene i denne uge har der så været nok at gøre med at forberede en stor renovering.

Publiceret 04 September 2020 14:00