Fodbold er stadig den mest populære fritidsaktivitet i Favrskov. Arkivfoto: Michael Wulff

Fodbold er stadig den mest populære fritidsaktivitet i Favrskov. Arkivfoto: Michael Wulff

Seneste tal fra Danmarks Statistik:Fodbold er stadig størst i Favrskov

Fodbold er stadig den mest populære fritidsaktivitet hos børn og unge i Favrskov kommune

Fritid I de seneste tal fra Danmarks Statistik for udviklingen af medlemstallene i fritidsforeningerne i Favrskov kommune, at fodbold stadig er den mest populære fritidsaktivitet hos børn og unge mellem 0-18 år.

På trods af en væsentlig fremgang i antallet af gymnaster på landsplan er fodboldforeningerne stadig dem med flest medlemmer i Favrskov kommune. Dette på trods af, at fodboldforeningerne er dem blandt de fem største i kommunen, der har oplevet den største nedgang. I perioden 2016-2019 er medlemstallet faldet fra 2.509 til 2.329, hvilket svarer til et fald på 7 procent.

At fodboldforeningerne i Favrskov kommune har oplevet en tilbagegang på 7 procent i perioden, følger nogenlunde tendensen på landsplan, hvor fodboldforeningerne samlet set har oplevet et fald på 6 procent.

Rullesport stiger i popularitet

For Kids-world, der sælger børnetøj, fodtøj, udstyr og meget andet til børn og unge, følger man udviklingen tæt:

"For altid at kunne imødekomme efterspørgslen fra danskerne, er vi nødt til løbende at opdatere vores vare- og mærkeudvalg. Vi har især kigget på markedet for salg af gymnastiktøj, svømmetøj og svømmeudstyr, hvor vi har gjort meget for at imødekomme kundernes ønsker om, at kunne finde det hele hos os," siger Annette Lykke Nielsen fra Kids-world.

På listen over foreninger i Favrskov kommune med den største tilgang af medlemmer, ligger rullesportsforeningerne, der har hele 224 flere medlemmer i 2019 end i 2016, hvilket svarer til en vækst på 1.493 procent.

gs

Publiceret 05 September 2020 11:00