Anders G. Christensen stiller sit kandidatur til rådighedsom spidskandiat for Venstre til Regionsrådsvalget næste år.

Anders G. Christensen stiller sit kandidatur til rådighedsom spidskandiat for Venstre til Regionsrådsvalget næste år.

Anders G. Christensen vil være Regionsrådets formand

Tidligere borgmester og byrådsmedlem fra Favrskov vil være regionsrådsformand

Af
Kian Johansen

Politik Anders G. Christensen stiler efter at blive Venstres spidskandidat ved næste års regionsrådsvalg.

Han er tidligere borgmester i Favrskov Kommune, medlem af byrådet i Favrskov. Formand for Teknik- og Miljøudvalget og opstillet til Folketinget, hvor han senere i efteråret skal være vikar i Folketinget.

Han siger selv, at han stiller sit kandiatur til rådighed, på baggrund af en række opfordringer fra baglandet.

Kan du nævne nogle af dem?

"Der er flere i mit bagland der har sagt det, og jeg har vendt det med min familie og mit bagland," siger Anders G. Christensen, der gerne vil ændre sundhedsområdet i Regionen til at blive endnu bedre.

"Der er om noget brug for en sundhedsreform. Et stærkt og trygt, offentligt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundsten i vores fælles velfærdssamfund. Det er vigtigt for os alle som danskere. For mig er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder på, at det er patienten, der sættes i centrum og dermed mennesket foran systemet. Vi har i Region Midtjylland et godt sundhedsvæsen, men der er mange steder, det kan og skal gøres bedre," siger Anders G. Christensen.

Kendskab til sundhedsområdet

Når man kigger på din profil som tidligere borgmester, formand for Teknik- og Miljøudvalget og som opstillet til Folketinget, så får man ikke umiddelbart tanken om en stor sundhedsmæssig interesse fra din side?

"Tag ikke fejl. Jeg har både holdninger til det og stort kendskab til det, blandt andet som formand for KKR (Kommunernes Kontraktåd, red.), hvor jeg i otte år har forhandlet med Bent Hansen om flere opgaver på sundhedsområdet. Der er selvfølgelig aspekter jeg skal læse op på," siger Anders G. Christensen til Lokalavisen Favrskov.

Ved et et opstillingsmøde, formentlig i oktober skal det formelt besluttes om Anders G. Christensen bliver Venstres spidskandidat og dermed afløser den tidligere borgmester i Ikast Kommune, Carsten Kissmeyer, som spidskandidat.

Du er medlem af byrådet og opstillet til Folketinget, hvilke planer har du der?

"Det er klart at jeg ikke kan opstille til byrådsvalget igen, hvis jeg bliver valgt som spidskandidat til Regionsrådet for Venstre. Men Carsten Kissmeyer har både været Folketingskandidat og i Regionsrådet, så det tænker jeg sagtens kan lade sig gøre."

"Alt for mange patienter oplever fortsat at falde mellem to stole, når de har brug for pleje og behandling. Alt for mange oplever fortsat at skulle rejse langt for selv simple behandlinger, som kunne håndteres langt tættere på den enkelte dansker. Og alt for mange oplever, at vores dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet bruger deres tid forkert i stedet for på det arbejde, som de brænder for. Det er ikke i orden, og der er et stort behov for at gøre noget ved det," siger Anders G. Christensen.

FAKTA

Anders G. Christensen

  • Anders G. Christensen har været byrådsmedlem for Venstre i Hadsten og Favrskov Kommuner siden 1994 og var i årene 2002-2010 valgt som borgmester. Siden folketingsvalget 2019 førstesuppleant til Folketinget for Venstre i Østjylland. Medlem af Venstres hovedbestyrelse og i landsstyrelsen for LOF.
  • Student og uddannet landmand. Var forud for perioden som borgmester driftsleder og forvalter på flere større landbrug. Efterfølgende blandt andet klubchef i Aarhus 1900 Atletik/Motion og har de seneste år drevet selvstændigt firma med ledelsesrådgivning. Medlem af en række bestyrelser.
  • Han er 58 år og bor i Hadsten sammen med hustruen Jane og to plejebørn. Parret har også tre voksne døtre og to børnebørn.

Publiceret 14 September 2020 09:40

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus