I starten af juli var HGF Fodbold vært for DGI Fodboldskole. På det tidspunkt var forsamlingsbuddet hævet til 50 personer, hvilket klubben gjorde meget for at overholde. Foto: Michael Wulff

I starten af juli var HGF Fodbold vært for DGI Fodboldskole. På det tidspunkt var forsamlingsbuddet hævet til 50 personer, hvilket klubben gjorde meget for at overholde. Foto: Michael Wulff

Øh, 60.000 i bøde:

Corona-and svømmer rundt på fodboldbaner

En fjer er ikke bare blevet til fem høns men en hel and i Hammel

Af
Michael Wulff

HAMMEL "Har du hørt om den kæmpe corona-bøde, de har fået i Hammel. Vi må hellere passe på …"

Sådan har mange snakket sammen i det østjyske fodboldmiljø de seneste måneder. Snakket om en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, en overtrædelse, som skulle have ramt den lokale fodboldklub HGF Fodbold i Hammel.

Ikke set noget

Rygtet ramte mandag også redaktionen hos Lokalavisen Favrskov, der tog telefonen – og ringede til næstformand i HGF Foldbold Kasper Krüger.

"Bøde? Nej, den har vi ikke set noget til," siger næstformanden med et smil i stemmen.

"Men her har vi også hørt, at vi skulle – og vi er helt tilbage, da der kun måtte være 10 på banen – have overtrådt forbuddet og fået en bøde på 60.000 kroner. Men det må være en and, for vi har ikke hørt eller set noget," siger Krüger.

Alle spørger til sagen

Rygtet har været vidt omkring, fortæller han.

"En af vores trænere, der bor i Randers og kommer i klubben i Hornbæk, hørte om ’bøden’ der. En af vore senior-spillere læser til lærer i Aarhus, hvor historien også er kendt. En konsulent fra DGI kom forbi og spurgte også til sagen, og lige før havde jeg P4 Østjylland i røret. Journalisten skulle blandt andet lige høre om ’bøden."

Kasper Krüger har en fornemmelse af, at ’sagen i Hammel’ har tjent som skræk og advarsel i andre klubber.

"V kan heldigvis trække på smilebåndet. Jeg ved ikke, hvordan sådan et rygte starter, men der findes vel ikke en klub i hele Danmark, som kan sige sig fri for at have været på kant med det forsamlingsforbud undervejs," siger han.

"Nogen må have lavet et spin, men hvem, det ved jeg ikke."

For god ordens skyld – og inden vi ringede til Hammel – kontaktede vi Østjyllands Politi, som heller ikke kendte til noget til sagen.

Publiceret 22 September 2020 11:30