Birgit Liin (V) mener der nok skal komme retning på, når analyser og medinddragelse kommer i spil.

Birgit Liin (V) mener der nok skal komme retning på, når analyser og medinddragelse kommer i spil.

Budget:

Skolerne får ikke flere penge, trods utryghed om retningen

Høringssvar udtrykker bekymring om, der er nok penge afsat til ny skolestruktur. Umiddelbart afviser partierne at give flere penge end der allerede er afsat

Af
Kian Johansen

Budget Der kommer ikke til at ske mange store ændringer i årets kommunale budget, der bestemmer retningen de næste fire år.

Sådan ser det generelle billede ud, efter at Lokalavisen Favrskov har spurgte flere af byrådets forhandlere og gruppeformænd om, hvad de har bidt mærke i, i forbindelse med de i alt 83 høringssvar.

I disse dage forhandles der om de sidste ændringer, men avisen fik alligevel et par kommentarer, for at kunne præsentere dig for retningen af forhandlingerne. Og det er ikke sikkert at forhandlingerne lander så klippefast, som politikerne angiver i denne artikel.

Niels Flade (S) vil gerne kigge på lærerernes efteruddannelse.

Niels Flade (S) vil gerne kigge på lærerernes efteruddannelse.

Ikke flere penge

Alt tyder på, at der ikke tildeles flere midler til skolerne, end der allerede er afsat. Sådan siger både Birgit Liin (V), Niels Flade Nielsen (S) og Søren Frandsen (SF).

Sidstnævnte erkender, at han er utryg ved, om der er nok midler til at kunne ændre skolernes måde at håndtere de nuværende specialklasse-elever over de kommende år.

Søren Frandsen (SF) er bekymret om der er penge nok afsat til den nye skolestruktur.

Søren Frandsen (SF) er bekymret om der er penge nok afsat til den nye skolestruktur.

"Jeg mener ikke der er afsat nok midler til at løse sådan en ny ændring af skolerne. Jeg er bange for, at man gerne vil opnå de norske resultater, men man vil ikke betale for løsningerne, lyder det fra Søren Frandsen (SF). Han henviser til en norsk løsning, hvor skolerne har ændret lærernes og elevernes opfattelse af elever med specielle behov.

Der er skabt et klassefællesskab, hvor alle har et ansvar for at løfte klassens elever. Men samtidig er der tilført væsentlige midler, både til at ombygge skolerne fysisk, så de kan rumme flere slags elever med specielle behov. Og desuden er lærerne opkvalificeret gennem kurser og uddannelse. Og så er der flere lærere tilknyttet hver klasse.

Birgit Liin afviser.

"Det handler om at vi lader os inspirere af de norske resultater og indfører de løsninger som vi kan bruge i Favrskov. Det skal en kommende analyse og medinddragelse afdække." Hun tilføjer.

"Venstre mener, at der er afsat ekstraordinært mange penge til at indføre en ny løsning på skoleområdet. Det er en stor saltvandsindsprøjtning. Men vi kommer nok til at kigge på det løbende. Vi vil gerne indføre et løbende tilsyn med resultaterne.

Niels Flade og socialdemokraterne vil dog gerne kigge på, om der skal findes flere penge til efteruddannelse.

En post som der er lagt ind, for at være med til at betale for en ny skolestruktur. Forvaltningen har fundet flere poster, som skolerne ikke har brugt af, og det er dem, der er lagt oveni de ekstra penge til skolerne.

Fodrer med skolehale

Der er lavet en 'fodr hunden med halen-løsning.

Mens pengene bliver flere til skolerne de første år, så stopper tilførslen af midlerne de kommende år. Forventningen er nemlig, at de nye løsning vil blive billigere i det lange løb, når man ikke skal sende så mange specialklasse-elever, eller elever med særlige behov ud i specialklasser.

Især elever der sendes til andre kommuner, koster Favrskov mange penge.

Publiceret 23 September 2020 19:00