Flere af banerne mangler græs, på grund af forkert såretning. Indsendt foto

Pressefoto

Foreninger i opråb:

Baner vedligeholdes ikke godt

Størstedelen af Favrskovs fodboldklubber oplever dårlig vedligehold af fodboldbaner og ødelagte mål, lyder det i høringssvar

Af
Kian Johansen

Banepleje Mangelfuld gødning af banerne, dårlig klipning i kanterne. Fodboldmål der går i stykker og net der ødelægges i toppen.

Alt tyder på, at der er gået noget helt galt under håndteringen og plejen af størstedelen af Favrskovs fodboldbaner i 2020. Det skriver Gert Jensen, formand for HSK Fodbold på vegne af fodboldklubberne i Favrskov.

Fem af fodboldklubberne, nemlig HSK Fodbold, HØST IF, HOG, Søften GF Fodbold og HGF Fodbold, kommer med konkrete eksempler på, hvad der er gået helt galt og Gert Jensen peger også på, at forvaltningen blandt andet har været ramt af to langtidssygemeldinger, samtidig med at et skiftende antal medarbejdere fra OK Nygaard ikke altid har haft styr på, hvad der skulle laves, og hvordan det skulle gøres.

Ingen kommentar

Lokalavisen Favrskov har kontaktet OK Nygaard, der har kontrakten på vedligehold af banerne i Favrskov, men her ønsker man ikke at kommentere forholdene.

"Vi har en politik om ikke at udtale os i sådanne sager. Vi tror på at vi får løst dette her ved en god dialog med Favrskov Kommune," siger Afdelingsleder Troels Lund fra OK Nygaard.

Lokalavisen erfarer, at der inden længe afholdes et møde mellem kommunen og OK Nygaard om sagen.

Afklaring- ikke penge

Lokalavisen Favrskov har også spurgt flere af politikerne om deres holdning til sagen.

De forhandler i disse dage om mulige ændringer i kommunebudgettet , efter der er afgivet høringssvar.

Alt tyder på, at klubberne ikke får flere penge til banevedligehold, som de ellers har fremført i høringssvaret. Men der bliver kigget på sagen og det skal undersøges, hvad der er sket, så det kan udgås, lyder det fra både Birgit Liin (V) og Niels Flade Nielsen (S).

Publiceret 23 September 2020 11:29