DM i pløjning finder sted 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard. Pressefoto

DM i pløjning finder sted 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard. Pressefoto

DM i pløjning 2020 bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning 2020 ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres 10. oktober

stævne Der bliver ikke de store klapsalver, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal dyste mod hinanden lørdag 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard. Grundet corona-restriktioner har styregruppen fra Region Aarhus LandboUngdom besluttet at afholde stævnet uden tilskuere.

”Vi skal jo holde os under forsamlingsforbuddet på 500 personer, selvom vi har masser af plads på markerne. Og de eventuelle tilskuere vil skulle være tvunget til at sidde ned på en fast plads. Det synes vi ikke vil være en god oplevelse, og økonomisk vil det heller ikke give mening. Derfor har vi valgt helt at lukke af for tilskuere,” fortæller styregruppeformand Jacob V. Laursen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Forventer 200 deltagere

"Vi håber på en god dag for alle deltagere alligevel, og vi er glade for, vi ikke skal aflyse helt, når vi nu har brugt et år på at planlægge. Det er en lettelse, at der nu er kommet en afklaring.”

Der forventes cirka 200 deltagere, dommere og frivillige hjælpere til DM-stævnet. LandboUngdom-pløjere står for hovedkonkurrencen til DM, men der er også skolepløjning og veteranpløjning.

"Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for,” siger Jacob V. Laursen.

LandboUngdom planlægger at live-streame fra pløjestævnet på Facebook-siden for DM i pløjning.

gs

Publiceret 24 September 2020 15:00