Det første spadestik til Hadsten Outdoor Center blev taget mandag 17. august. Fra venstre ses Hans Ole Steensig, Kristen S. Mark, Gert Jensen og Jens Espersen. Pressefoto

Det første spadestik til Hadsten Outdoor Center blev taget mandag 17. august. Fra venstre ses Hans Ole Steensig, Kristen S. Mark, Gert Jensen og Jens Espersen. Pressefoto

Hadsten Outdoor Center under opførelse

Mountainbike og Outdoor Fitness har valgt at lægge sig op ad anlægget, der begynder at tage form af et samlet udendørs aktivitetscenter – Hadsten Outdoor Center

udvidelse I disse dage er det tre år siden HSK Fodbold henvendte sig til kommunen for at søge opbakning til en kunstgræsbane i Hadsten.

Hinnerup havde fået sin kunstgræsbane nogle år forinden og den nye Hammel Kunstgræsbane stod klar året forinden. Byrådet forhåndsbevilgede da også støtte til Hadsten anlægget i december 2017 og alt så lyst ud. Den krævede selvfinansiering på minimum én million kroner kom hurtigt på plads med velvillige donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, DIF/DGI, HKIC og Lions Club Hadsten samt sponsorstøtte fra Hadsten Maskinfabrik og løbesport.dk.

Det viste det sig ikke at være så enkelt at gennemføre projektet i Hadsten. Skærpede miljøregler stillede nye krav til teknologi, materialevalg og økonomi.

"I to et halvt år har vi været i dialog med miljømyndighederne og kommunen for i fællesskab at få designet et projekt, der lever op til de nye krav," siger kunstgræsbaneforeningens formand Hans Ole Steensig og tilføjer:

"Lykkeligvis fik vi de sidste detaljer afklaret i forsommeren og så er det gået stærkt. Anlægget er nu ved at blive bygget og forventes at stå klar når fodboldvintersæsonen starter op i november."

"Det bliver et fantastisk anlæg," supplerer Jens Espensen, bestyrelsesmedlem i kunstgræsbaneforeningen og ansvarlig for anlæggets praktiske etablering:

"I takt med at vores projekt er begyndt at tage form, har andre udendørsidrætsgrene besluttet sig for at støde til os. Dette giver synergi og gør perspektivet for anlægget meget større."

Ildsjæle fra mountainbikesporten og udendørsfitness har valgt at etablere deres anlæg i forbindelse med kunstgræsbanen. Et ualmindelig naturskønt MTB-spor er med støtte fra ELRO Fonden allerede ved at tage form og fitnessgruppen er klar med deres projekt og er nu ved at samle fondsmidler ind til dets realisering.

mj

Publiceret 25 September 2020 19:00