Isabella, Odin og Sigurd i baggrunden. Sidstnævnte er klar, når Isabella vokser fra Odin. Foto: Michael Wulff

Isabella, Odin og Sigurd i baggrunden. Sidstnævnte er klar, når Isabella vokser fra Odin. Foto: Michael Wulff

Ponyen Odin og pigen Isabella er det perfekte match

10-årige Isabella Mariendal Rubow fra Grundfør er så dygtig på ryggen af en hest, at hun nu er udtaget til stævne på Vilhelmsborg

Af
Michael Wulff

GRUNDFØR "Om de er kloge sådanne nogle ponyer? Ja, de fleste er, for har de muligheden for ikke at lave noget, så gør de det."

Isabella Mariendal Rubow er kun 10 år gammel, men gør i øjeblikket store fremskridt på ryggen af ponyen Odin.

I efterårsferien er ekvipagen udtaget til Nord-Vest Box Cup, som er flyttet fra Boxen i Herning til Vilhelmsborg syd for Aarhus. Som nummer tre blandt de 15 bedste kategori 3-pony-ryttere i Danmark.

Succes-ekvipagen

Isabella har redet i fem et halvt år, men først for et år siden kom der gang i præmierne for ridebanespringning.

"Vi fandt Odin i en annonce og fik en aftale om at prøve ham," fortæller Isabellas mor Michelle Husum.

"Odin er 15 år gammel og gik på en gård i det nordjyske. Og det er helt vildt, som Isabella har udviklet sig i det år, hun har redet på ham."

Isabella har tidligere redet på konkurrence-ponyer, som i stor stil selv bestemte tempoet. Nu har Odin og Isabella fundet rytmen sammen. Og det giver resultat.

"Hun er 100 procent tryg ved ham. Og han ved hende," siger mor Michelle, der ofte spænder traileren på og kører Isabella og Odin til stævner eller træning hos Rasmus K i Hadsten.

Op i traileren

Det kan være en udfordring at få de kloge heste bugseret op i en trailer. Men ikke for Isabella.

"Odin stoler på mig og går gerne frivilligt op. Det er værre, når mor forsøger. Så kan det godt tage lidt tid," siger Isabella, som går på Rønbækskolen i 5. b. Her har Odin også været på besøg - den skulle jo lige møde Isabellas kammerater og snuse til hendes hverdag.

Vokser fra hinanden

Men alting har en ende. Isabella vokser, det gør Odin ikke. Indenfor de næste par år er makkerparret nødt til at skilles. Det venter kat 1-ponyen Sigurd (som i hestepasset hedder: AC-SIGURD (ÅH) AF ENGVANG) på.

Den tre-årige pony er hentet på Bornholm som føl og følger helt tæt med, når Isabella og Odin træner i folden ved siden af. Snart bliver det Sigurds tur.

Publiceret 04 October 2020 11:00