Vaccinationerne bliver udført i et så diskret område af butikken som muligt. Pressefoto

Vaccinationerne bliver udført i et så diskret område af butikken som muligt. Pressefoto

Lokal Matas tilbyder gratis vaccinationer

Personer med visse kroniske sygdomme og borgere, der er fyldt 65 år, kan blive vaccineret mod influenza og pneumokokker gratis i Matas på Østergade i Hammel

sundhed Matas på Østergade i Hammel er en af de 52 udvalgte Matas-butikker på landsplan, der i oktober tilbyder to typer gratis vaccinationer til borgere. Den ene del af målgruppen for vaccinationer er borgere, der er fyldt 65 år. I Favrskov Kommune drejer det sig ifølge Danmarks Statistik om 9269 personer. Den anden gruppe er personer med visse kroniske sygdomme.

De to gratis vaccinationstyper til Hammels svækkede borgere er mod influenza og bakterietypen pneumokokker, der står bag 30 procent af alle tilfælde af lungebetændelser. Matas tilbyder vaccinerne i samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service, der også stiller de sygeplejersker til rådighed, der skal udføre vaccinationerne.

"Sundhedsstyrelsen anbefaler, at lige præcis denne gruppe borgere, som er i særlig risiko for vintersæsonens infektioner, bliver vaccineret. Derfor er vi meget glade for, at Matas bakker op om at tilbyde den udsatte gruppe gratis vaccinationer ved at stille deres lokaler til rådighed for os, siger Daniel Anderson, der er driftsansvarlig for influenzavaccination i Danske Lægers Vaccinations Service.

Fokus på tryghed

De borgere, der vil benytte sig af tilbuddet i butikken i Hammel, har mulighed for at blive vaccineret den 1., 13., 14. og 15. oktober kl. 10-16. Inden de dukker op i butikken, skal de booke en vaccinationstid online. Det er med til at sikre, at der ikke opstår køer, så alle har mulighed for at overholde myndighedernes retningslinjer og afstandskravene i butikkerne. Medarbejderne i Matas er klædt godt på til at sikre, at sikkerheden er i orden.

"Vores medarbejdere har gennemført Certificering i tryg og sikker butik denne sommer. Det betyder, at de har styr på hygiejnereglerne og sørger for, at der ikke er for mange kunder i butikkerne ad gangen. Derfor kan man også trygt gå rundt i butikken i de ti minutter efter vaccinationen, hvor sygeplejerskerne observerer én," siger Louise Rovsing, der er projektleder for sundhed hos Matas.

gs

Publiceret 08 October 2020 06:00