Etableringen af den nye, integrerede trampolin vil koste cirka 750.000 kroner. Foto: Wulff

Etableringen af den nye, integrerede trampolin vil koste cirka 750.000 kroner. Foto: Wulff

Hammel får trampolin i halgulvet

Vandskadet halgulv genopbygges med nedgravet trampolin

Af
Christina S. Johansen

Hammel Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, fristes man til at sige om den store vandskade, som et utæt brandskab var skyld i natten til søndag 30. august i Hal 3 i Hammel. Lækagen var skyld i, at hele halgulvet skal skiftes og 46 meter gipsvægge ligeså. En bekostelig og 12 uger lang affære.

Men når nu gulvet alligevel skal skiftes, har Hammel Idrætscenter og Hammel GF indhentet et tilbud på en integreret trampolin, som er en nedgravet trampolin, der kan hæves og sænkes over gulvniveau, hvilket gør det muligt for Hammel Idrætscenter at tilbyde gymnastikken bedre faciliteter, samtidig med at hallen stadig kan udnyttes fleksibelt og multifunktionelt.

Kultur- og Fritidsudvalget har skullet tage stilling til, om kommunen ville yde et tilskud til projektet på 150.000 kroner. Og udvalget vender altså tommelfingeren op. Pengene skal findes i restbeløbet i Friluftsstrategiens handlingsplaner 2015-19.

"Børn og Kultur vurderer, at etableringen af en integreret trampolin i Hammel Idrætscenter er et kvalitetsløft for gymnastikken i Hammel og bidrager til at opfylde Favrskov Kommunes målsætning om at have attraktive og multifunktionelle faciliteter. Der er lignende trampolinfaciliteter i Rønbæk Idrætscenter og i Hadsten Kultur- og Idrætscenter," skriver Kultur- og Fritidsudvalget.

Koster 750.000 kroner

Hammel Idrætscenter oplyser til udvalget, at der er en betydelig økonomisk besparelse ved at installere en integreret trampolin i forbindelse med, at der i forvejen skal lægges et nyt gulv i Hal 3. Trampolinen og det nye gulv forventes at kunne tages i brug 1. januar 2021.

Etableringen vil koste cirka 750.000 kroner. Hammel Idrætscenter og Hammel GF vil hver i sær bidrage med 300.000 kroner, og det resterende beløb på 150.000 kroner kommer altså så fra Friluftsstrategiens handlingsplaner 2015-19, hvor der fortsat er 163.400 kroner til rådighed, da to af projekterne i handlingsplanen ikke gennemføres:

Det drejer sig for det første om Hammel Idrætscenter, hvortil der har været reserveret 100.000 kroner til projekt Oplevelses- og bevægelsespark. Dette ønsker idrætscentret og Hammel GF ikke at gå videre med, men ønsker i stedet at prioritere trampolinen.

Desuden bliver den tarzanbane, som Skjød Borger- og Idrætsforening ønskede, ikke til noget, da det ikke har været muligt at finde lokal opbakning til den nødvendige drift og vedligehold af Tarzanbanen - dermed blev der sparet 20.400 kroner. Desuden har andre afsluttede projekter været i alt 43.000 kroner billigere end projekteret.

Publiceret 14 October 2020 19:00