Et lignende anlæg med outdoor fitness og beachbaner er allerede anlagt i Hammel og her har man også været forbi for at søge inspiration.

Et lignende anlæg med outdoor fitness og beachbaner er allerede anlagt i Hammel og her har man også været forbi for at søge inspiration.

Drømmer om outdooranlæg i Hadsten

Bestyrelsen bag idrætscenteret vil ikke nøjes med at tilføje et kampsportscenter. Nu vil de også have tilknyttet et outdooranlæg

motion I forrige uge, kunne Hadsten Kultur- & Idrætscenter (HKIC) offentliggøre, at der fra 2021 vil blive tilknyttet et kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej. Men står det til bestyrelsen i HKIC, så er det kun starten, for man har flere og større visioner for idrætscenteret og området omkring på sigt.

"Vi kigger hele tiden på de muligheder der er for idrætscenteret både indendørs og de udendørs muligheder ligger på området omkring vores haller på Hadbjergvej, samt v. Østervangshallen, som vi også drifter. Vi har, blandt flere muligheder, kigget på muligheden for et outdoor fitness anlæg i sammenhæng med idrætscentret," fortæller formand for HKIC Rene Jensen.

500.000 kroner

Favrskov Kommune har udlagt en pulje, hvor fire outdoor fitness anlæg kan anlægges på fire forskellige lokationer rundt i kommunen, til brug for borgerne i området.

Til Hadsten området ligger der en pulje på 500.000 kroner til opførelsen heraf, og i starten var der ikke meget bevågenhed fra foreninger eller lignende i Hadsten. Det ændrede sig nemlig da forskellige folk omkring Kultur og Fritid i Favrskov Kommune prikkede HKIC på skulderen om, at indtænke dette i ens visioner.

Derfra er planerne gået hurtigt, og man fremsendte tidligere på sommeren et forslag til udformning af et sådant område til Favrskov Kommune, som nu skal evaluere på de indkomne forslag fra forskellige aktører i området.

"Vi synes selv vi har fået skabt et stærkt bud, som vil tilgodese enormt mange borgere, i helt forskellige aldersklasser. Vi indtænker holdtræning for forældre, når deres børn er til en idrætsgren i hallerne, men også holdtræning for foreningsholdene på området."

Udover outdoor fitness anlæg, foreligger der også tegninger og skitser omkring en eller flere beachbaner til brug til f.eks. beach volleyball, beach fodbold og beachhåndbold. Overskudsjorden herfra skal bruges til at skabe volde omkring banerne, som tilskuerpladser.

mj

Publiceret 16 October 2020 11:00