Arkivfotoet her af Anders Hagelquist Pedersen er i forbindesle med KagensDag, hvor bageriet tænkte

Arkivfotoet her af Anders Hagelquist Pedersen er i forbindesle med KagensDag, hvor bageriet tænkte "Ind i boksen" og lavede en takeaway-udgave. Det blev til 938 solgte kagebokse og dermed 70.350 kroner, som går ubeskåret til Trygfondens Familiehus i Skejby. Foto: Wulff

Danmarks bedste bageri:

"Vi svæver stadig på en lyserød sky af stolthed"

Bagergården I Hinnerup har fået en fornem titel

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Det er dagen efter dagen derpå for Bagergården i Hinnerup, da Lokalavisen Favrskov får fat i Anders Hagelquist Pedersen. Nyheden, om at stedet er kåret som Danmarks Bedste Bageri, har nu nået at bundfælde sig - eller næsten i hvert fald:

"Vi svæver stadig rundt på en lyserød sky og er meget stolte," fortæller Anders Hagelquist Pedersen, som ejer bageriet sammen med sin far, Jørgen Pedersen.

Hvordan har de seneste dage været?

"Jamen der har været travlt. Og det er jo helt vildt med al den medieomtale. BT, P4, Radio4, TV2 Østjylland, Politiken og Lokalavisen. Det er altså meget for en lille forretning i en bette by," siger Anders Hagelquist Pedersen med et smil.

Hinnerup på landkortet

Kåringen som Danmarks Bedste Bageri skete tirsdag 14. oktober. Det var gennem OpdagDanmarks store online-afstemning, vinderen blev fundet.

151 bagerier har siden 29. september jagtet titlen, og over 32.500 har stemt i konkurrencen. Bagergården løb med 2.861 stemmer, hvilket altså var nok til at give dem titlen. Der var hele 480 stemmer foran nummer to, Vissenbjerg Bageri, som fik 2381 stemmer, mens tredjepladsen gik til Ganløse Bageri i Stenløse med 2.234 stemmer.

"Det er da fantastisk, at vi kan placere vores lille by på landkortet og snuppe titlen foran masser af store københavner-bagerier," siger Anders Hagelquist Pedersen.

Danmarks bedste kunder

Titlen blev fejret med champagne for alle, som var på arbejde i tirsdags, men ellers har der ikke været så megen tid til den store fejring. For der har været rigtig travlt i butikken siden kåringen.

"Vi har jo Danmarks bedste kunder, som støtter os hver eneste dag. Også selvom der er lang kø, og de måske skal stå ude på gaden, så møder de troligt op," siger bageren.

Det må der jo være en grund til. Hvad er det, I gør så godt?

"Jamen vi går op i gode råvare og høj kvalitet, og så bager vi flere gange om dagen, så udvalget hele tiden er frisk. Og så har vi en høj service. Kunderne møder altid smilende personale. Det her er jo en kæmpe cadeau til ALLE vores ansatte! Det er deres indsats, som har givet folk lyst til at stemme på os."

FAKTA

OpdagDanmark

  • Hvert år kårer den private turistvirksomhed OpdagDanmark landets bedste oplevelser inden for en række kategorier - eksempelvis bedste badehoteller, campingpladser, ishuse eller burgere. Via sms og app kan alle stemme på deres favoritter. Det er første gang, at Danmarks Bedste Bageri er blevet kåret.

Publiceret 16 October 2020 11:30