Peter Ravnholt fik idéen til spil med dansk tekst, som nu udbredes gennem app-kanalerne. Foto: Michael Wulff

Peter Ravnholt fik idéen til spil med dansk tekst, som nu udbredes gennem app-kanalerne. Foto: Michael Wulff

Peter vil lære os at læse gennem sjove spil

IT-konsulenten har skabt en niche

Af
Michael Wulff

HADSTEN Du træder indenfor på kroen. En stor kvinde står ved bardisken. "Velkommen til Den Gyldne Tønde!" siger hun hjerteligt.

Når du læser disse linjer, er du i gang med et helt nyt spil på dansk til din mobil eller iPad – Serania, Den skjulte arv - som er udviklet af it-konsulent Peter Ravnholt i Hadsten.

"Vi har den bedste øl, varm mad og ledige værelser," fortsætter spillets tekstboks.

Nu skal du aktivt træffe nogle valg: Bestil, Jeg har brug for et job eller Forlad kroen.

Spillet forside, som kan føre deltagerne ind i middelalderen.

Spillet forside, som kan føre deltagerne ind i middelalderen.

Tænkt på spil i 30 år

Peter Ravnholt er 47 år gammel og har i mange år været konsulent i it-branchen, hvor han kører ud og yder support til virksomheder med programmering og lignende.

Men for 30 år siden, da han var 16-17 år gammel, skabte han sit første it-spil, som dog ikke nåede så langt ud over hans egen skærm.

"Dengang var der jo ikke app-store, men jeg kunne sende via et telefonmodem. Der var da også et par stykker som så spillet og kvitterede med ’Fint spil’. Så hørte jeg ikke mere."

Hvad laver du far?

I dag er han gift med Christina, som er skolelærer. Sammen har de tre børn, Kirstine, Andreas og Marie på henholdsvis 21, 19 og 15 år.

"Da de var små, så spurgte de, hvad jeg lavede. ’Noget med programmering og data ind og ud,’ kunne jeg svare og syntes selv, det lød lidt kedeligt."

Derfor begyndte Peter Ravnholt for tre år siden igen at udvikle sine tanker om et lærende spil. For Serania, Den skjulte arv, er i høj grad et spil, som kan lære dig at læse – i dit eget tempo.

"Jeg vil gerne give folk en oplevelse, når de træder ind i den middelalder-fantasy-verden, spillet er. Og hvis de bliver bedre til at læse, er det en bonus."

Perfekt til skærmlæsere

Han har allerede fået tilbagemeldinger fra en uventet kant.

"Blinde og svagtseende har fortalt mig, at spillet virker perfekt med deres skærmlæsere. Og her skal de ikke skifte mellem engelsk og dansk, som godt kan være lidt bøvlet, men kan blive på den danske tekst."

"Sådan en melding gør mig glad, for så har jeg gjort en forskel for nogle," siger Peter Ravnholt, der håber flere vil få øje på spillet.

Du kan finde oplysninger om spillet på Peters hjemmeside FableTree Production.dk.

Publiceret 18 October 2020 11:00