Både Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook, der afvikles i år for 14. gang i træk. Pressefoto

Både Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook, der afvikles i år for 14. gang i træk. Pressefoto

1.400 elever går på æblerov i Favrskov

Skolebørn går på opdagelse i de søde og syrlige smags-nuancer

undervisning 1.400 børn og unge fra Favrskov Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander på 4 ud af 5 grundskoler i Danmark.

Sammen med 170.000 andre danske skolebørn skal de blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

"Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad - og naturligvis dessert. Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord," siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge, i en pressemeddelelse.

I Favrskov Kommune deltager Præstemarkskolen med 11 klasser, Hadsten Skole og Tungelundskolen deltager med hver 7 klasser, mens Lilleåskolen deltager med én klasse.

gs

Publiceret 19 October 2020 09:00