Gudenådalens Efterskole.

Gudenådalens Efterskole. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

Gudenådalens Efterskole sender samtlige elever hjem efter coronasmitte

En elev er testet positiv for coronavirus. Derfor er samtlige elever på Gudenådalens Efterskole nu sendt hjem

Af
Cecilie Als Mortensen

JP Aarhus

Gudenådalens Efterskole i Ulstrup har mandag sendt samtlige skolens 180 elever hjem.

Det sker, efter at en elev på skolen er testet positiv for smitte med coronavirus.

"Vi fik meldingen i formiddags, efter eleven har været hjemme i weekenden, fordi hun blev dårlig i forrige uge. Vores vurdering var så, at rigtig mange elever potentielt kan være smittet uden at have været i direkte kontakt med hende (den smittede elev, red.), derfor har vi sendt alle elever hjem og kører digital undervisning fra tirsdag," siger forstander Jesper Emil Sørensen.

Flere elever kan være smittet

Det er endnu uvist, præcis hvornår og hvordan eleven er blevet smittet med covid-19, og derfor er Gudenådalens Efterskole også i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed ved at foretage smitteopsporing.

"På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor hun er blevet smittet. Vi tror måske, at det kan have rod i efterårsferien, men det er endnu usikkert. Det, vi er optaget af nu, er, om der er flere smittede. Det skal vi selvfølgelig have klarlagt," siger forstanderen, der har opfordret eleverne til ikke at ses med andre indtil der er styr på situationen på efterskolen.

Udover den smittede elev er også en lærer for flere uger siden konstateret smittet med covid-19, hvilket betyder at læreren fortsat er hjemme, fordi vedkommende er syg.

Alle skal testes

Alle Gudenådalens Efterskoles 180 elever er mandag hentet hjem af deres forældre, og de elever, som har været i kontakt med den smittede pige, skal blive hjemme, indtil de er testet negative for covid-19 to gange. De resterende elever skal ifølge Jesper Emil Sørensen fremvise en negativ coronatest, før de kan vende tilbage til efterskolen

"Eleverne har været super gode og reageret hurtigt. Et kvarter efter, at vi fik meldingen om smitten, var de alle på deres værelser, og de har været ærlige og fortalt os, hvis de er kommet til at bryde de familiegrupper, de er inddelt i. Det har betydning for, hvor mange gange de skal testes negativt, før de kan vende tilbage," siger han.

Gudenådalens Efterskole oplyser, at størstedelen af eleverne formentlig kan være tilbage til skolen torsdag aften, hvis det viser sig, at smitten ikke har bredt sig yderligere.

Publiceret 26 October 2020 19:26