Broen fra 1960 over Randersvej bliver revet ned i denne weekend. Dronefoto: Michael Wulff

Broen fra 1960 over Randersvej bliver revet ned i denne weekend. Dronefoto: Michael Wulff

Vej lukkes:

Bro skal pilles ned

Bro over Randersvej i Hadsten rives ned i næste weekend. Randersvej er spærret mellem 30. oktober til 2. november

Af
Kian Johansen

Hadsten En ny præfabrikeret betonbro bliver snart anlagt over Randersvej ved Skovej de næste tre måneder.

Første omgang kan du opleve allerede i weekenden. For her spærres vejen af og den gamle bro fra 1960 rives ned.

Kommunen opfordrer især den tunge trafik til at køre via ringvejen rundt om Hadsten mens nedbrydningen står på.

Vejen lukkes fra fredag 30. oktober kl. 23.00 til mandag 2. november kl. 05.00. Nedbrydningsarbejdet starter lørdag morgen kl. 7.00 og afsluttes ca. 36 timer senere. Der arbejdes uafbrudt dag og nat for at begrænse generne for hverdagstrafikken på Randersvej.

Det bliver dog muligt i videst muligt omfang, at køre under broen, når først den er på plads, så trafikken på Randersvej skulle efter planen, komme til at blive påvirket ganske lidt, oplyser Favrskov Kommune.

Færdig i 2021

Broen forbinder Skovvej til Nørregade, og bruges også hvis man skal ind i Kommuneskoven samt videre til Den Jydske Haandværkerskole, Favrskov Gymnasium samt Hadsten Skole.

Efter planen kommer betonelementerne på plads i december 2020. Broen skal stå færdig i februar 2021. Den nye bro får en frihøjde over Randersvej på 4,5 meter.

Derefter er det planen, at Skovejs udkørsel til Vesselbjergvej sløjfes, når den nye bro tages i brug.

"Broen løser flere ting. Den løser trafikken på Randersvej, så lastbilerne ikke kommer igennem Hadsten midtby. Og den løser helt klar en trafikal udfordring ved krydset Vesselbjergvej og der hvor Skovvej kommer ud i dag," har Anders G. Christensen (V) tidligere udtalt til Lokalavisen Favrskov.

'Victors bro' ved Skovvej

  • Da en ny bro over Randervej i Hadsten kom på tale gav det anledning til morsomheder i byrådet fra Konservatives Charlotte Green, der ikke mente, at andre end hendes nevø, Victor brugte den, deraf navnet 'Victors bro'. Det kunne en trafiktælling og borgere på Skovvej så fortælle at en del gør.
  • På grund af protester fra naboerne på Skovvej blev forslaget om at lave en gangbro ændret til en kombineret bil og gangbro.
  • Derefter forsøgte naboerne på Skovvej at få kommunen til at bevare broen, ved at tage asfalt af, så frihøjden kunne bevares. Det kunne ikke lade sig gøre. Desuden var broen misligeholdt gennem mange år og ville kunne revne i betonen, lød det fra kommunen.
  • Nu kommer der så en kombineret bil og gangbro, der opsættes som delelemnter i beton. Den gamle bro rives ned i denne weekend.

Publiceret 26 October 2020 10:47