En 76-årig kvinde tog fat i mandens arm, men han rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, skubbede hende væk og løb ud af hoveddøren. Arkivfoto

Arkivfoto

Rumæner varetægtsfængslet for hjemmerøveri mod ældre

En 27-årig mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger

hammel Præcis på to-årsdagen for et hjemmerøveri begået 24. oktober 2018 mod et ældre ægtepar i Skolegade i Hammel, blev den formodede gerningsmand fremstillet i grundlovsforhør i sagen ved Retten i Randers. Det oplyser Østjyllands Politi.

Hjemmerøveriet fandt sted midt på dagen klokken 13, hvor en dengang 76-årig kvindelige beboer hørte døren gå, mens hun befandt sig i stuen. Kvinden troede, det var hendes mand, og først da hun cirka et kvarter senere gik ind i soveværelset, så hun, at der stod en ukendt mand.

Kvinden tog fat i mandens arm, men han rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, skubbede hende væk og løb ud af hoveddøren. Efterfølgende fandt kvinden ud af, at den fremmede mand havde stjålet flere smykker fra soveværelset til en værdi af 40.000 kroner.

I forbindelse med politiets undersøgelser, blev der fundet fingeraftryk på et af smykkeskrinene, som indikerede, at de tilhørte to forskellige personer, en 27-årig mand og en 30-årig mand fra Rumænien. Senere blev det dog klart, at der var tale om én og samme person, der blot havde brugt to forskellige identiteter.

Den 27-årige blev efterlyst i hele Europa, og i marts 2019 blev han anholdt i Rumænien, hvor han havde et udestående med det lokale politi. Rumænsk politi kontaktede Østjyllands Politi, som nu har fået mulighed for at få manden udleveret. Han er i mellemtiden blevet 29 år.

Hvis den 29-årige bliver dømt for hjemmerøveriet, forventer man, at han kan afsone sin dom i sit hjemland. Han er foreløbig blevet varetægtsfængslet i fire uger.

jn/jr

Publiceret 27 October 2020 19:00