Tillidsmand Bent Jeppesen og fabrikschef Bjarke Busk Pedersen har fået rigtig travlt i kølvandet af corona-pandemien. Foto: Michael Wulff

Tillidsmand Bent Jeppesen og fabrikschef Bjarke Busk Pedersen har fået rigtig travlt i kølvandet af corona-pandemien. Foto: Michael Wulff

Vi opvasker hjemme, så de dårligt kan følge med

Mange nyansatte hos McBride i Hammel under corona-pandemien

Af
Michael Wulff

HAMMEL Da en stor del af verdens befolkning blev bedt om at holde sig hjemme i foråret på grund af corona-pandemien, fik de meget travlt hos McBride på Englandsvej i Hammel.

Her fremstilles opvasketabletter, og dem er der ekstra stor efterspørgsel på i denne tid.

"Når vi spiser hjemme i større grad end tidligere, så kører opvaskemaskinerne også tilsvarende meget. Det har vi kunnet aflæse tydeligt på vores salgskurver," fortæller fabrikschef Bjarke Busk Pedersen, McBride i Hammel.

Eksport verden rundt

Vi mødes i den store færdigvarerlagerhal, hvor et par gaffeltrucks har fart på for at følge med.

En stor del af opvasketabletterne går til eksport i det vestlige Europa, men også USA, Canada og New Zealand har bud efter det danskfremstillede produkt.

Det afspejler sig lige nu gennem de mange tomme hylder i lagerhallen, så produktionen hos McBride opruster ret markant i øjeblikket.

"Vi har været ude og finde 30 nye medarbejdere, så vi kan holde gang i fabrikken 24/7. Vi bliver dermed cirka 180 ansatte og går fra fire til fem skift, vi sætter et ekstra weekendhold ind for at følge med. Men først i sommeren 2021, tror jeg, at hylderne er fyldte igen," siger Bjarke Busk Pedersen.

Ringer til 3F

Tillidsmand Bent Jeppesen har flere gange ringet til 3F i Hadsten.

"Det er jo rart at kunne ringe og fortælle dem, at nu skal vi bruge så og så mange af deres medlemmer," siger han, som også roser Jobcenter Favrskov for et godt samarbejde.

Det har været nødvendigt at kigge mod Randers, Silkeborg og til dels Viborg og Aarhus for at finde nye medarbejdere.

Faglært og ufaglært

McBride benytter sig af faglært og ufaglært arbejdskraft. Maskiner bliver tilset og omstillet af faglærte som fx. industriteknikere, mens andre klarer jobbet i mikseriet med at blande pulver og tablettering, så produktet ender som pakker med opvasketabletter.

Det er en tilfreds fabrikschef, som ser en god fremtid i møde.

"Andre virksomheder har haft det svært under coronaen, men vi har været heldige med at producere et miljøvenligt produkt, som er slået igennem i store dele af verden. Vi har fået en ny fremtid med denne corona," siger Bjarke Busk Pedersen.

Fakta

McBride

  • Engelske McBride, der i Danmark tidligere hed Danlind, har 4.300 medarbejdere ansat på produktionsfaciliteter 19 steder i verden. I Danmark er der fabrikker i Hammel og Holstebro
  • McBride er en af verdens største private label-producenter indenfor vaske- og rengøringsmidler

Publiceret 27 October 2020 11:00