Ane Bæk blev uddannet psykoterapeut i 2018. Hun vidste straks, at hun også ville være yoga-instruktør. Privatfoto

Ane Bæk blev uddannet psykoterapeut i 2018. Hun vidste straks, at hun også ville være yoga-instruktør. Privatfoto

Har huset årtiers familiefester:

Nu kan man dyrke yoga i Restaurant Gudenå

Torsdage aftener er der yoga på programmet i Ulstrup

Ulstrup Ane Bæk, som driver Terapeuteriet i Ulstrup, har startet yoga-hold op torsdage aftener i det gamle Restaurant Gudenå.

I lokalerne, hvor der altså har været holdt uanede mængder familiefester er der nu ro, fordybelse og sved på panden, når Ane byder velkommen til sin hathayoga.

"Visionen for min yogaundervisning er at give folk halvanden times ro om ugen. Jeg har alt det udstyr, der kan blive brug for, så mine elever skal bare komme og lægge sig på måtten. De skal heller ikke rydde op, når de går. De skal bare komme og tage imod; en ting mange af os også kan have svært ved. Vi er vant til at yde og gøre noget for andre. At tage imod kan føles intimiderende og ses som et tegn på, at man ikke kan selv," skriver Ane Bæk i en mail til redaktionen - hun fortsætter:

"Men selvom jeg lover ro i sindet, lover jeg ikke, at man ikke kan få sved på panden. Selvom det foregår i roligt tempo, er stillingerne stadig krævende, og man kommer i kontakt med muskler, man ikke aner, man har."

Byens forsamlingshus

At der overhovedet er liv i den gamle Restaurant Gudenå, skyldes en gruppe lokale borgere, med Lars Storgaard i spidsen, som i foråret 2014 tog initiativ til at få nogle medinvestorer til at købe stedet på Østergade 11 i Ulstrup: På daværende tidspunkt havde det stået tomt i fire år. 44 investorer var med på ideen og købte anparter i ejendommen. Den 26. juni 2014 blev 'Selskabet Restaurant Gudenå af 2014 ApS' så stiftet. Ejendommen er blevet totalrenoveret og bruges i dag som byens forsamlingshus.

I roen mærker vi os selv

Ane Bæk glæder sig over, at der nu kommer yoga-liv ind i forsamlingshuset.

"Jeg synes, at det er fedt, at Restaurant Gudenå er med på ideen. Det bliver stort set kun brugt i weekender til fester, så det giver et andet liv til huset, når der også bliver tilbudt yoga. Jeg kan også godt lide den mangfoldighed, der er i Ulstrup, så yoga er endnu et tilbud i rækken," siger Ane Bæk, som i 2018 færdiggjorde sin uddannelse til psykoterapeut.

"Allerede inden jeg var færdig med den, gik jeg med tanker om at uddanne mig til yogalærer. For mig er det lidt to sider af samme sag, da yoga kan være en god følgesvend til et terapiforløb. Indenfor yoga fokuserer vi meget på åndedrættet, og den lære kan jeg tage med i terapirummet," siger yoga-instruktøren og fortsætter:

"Som samfundet er i dag, fokuserer vi meget på sundhed. En sundhed der går ud på, hvad og hvor meget vi spiser, og hvilken og hvor meget motion vi dyrker. Vi skal spise så lidt og rigtigt som muligt, og motion skal være hurtigt og sveddryppende i store mængder. Jeg går den modsatte vej. Jeg mener, at vi er ved at danne et sygt samfund, for vi mennesker kan ikke holde til at være hurtige, effektive og rationelle hele tiden. Roen er vigtig for os. Det er dér vores krop restituerer, det er dér, vi kan mærke os selv."

Læs mere på Terapeuteriets Facebookside.

csj

Publiceret 27 October 2020 10:00