Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov

Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov

Opfordring fra redaktøren - Feriepenge:

Handl lokalt

Hvis Favrskovs byer og landsbyer skal fortsætte med at være gode steder at bo og drive virksomhed i, så kræver det, at de lokale handler hos de lokale virksomheder og i de lokale butikker

Af
Kian Johansen

lokalredaktør

Klumme Vi skal værne om vores lokalsamfund. Og her kan vi hjælpe hinanden.

Hvis Favrskovs byer og landsbyer skal fortsætte med at være gode steder at bo og drive virksomhed i, så kræver det, at de lokale handler hos de lokale virksomheder og i de lokale butikker.

De fleste i Favrskov har fået lidt ekstra på kontoen, efter at du har kunnet få udbetalt opsparede feriepenge.

Hvis du har en månedsløn på 30.000 kroner før skat, så vil det give dig en forventet udbetaling på omtrent 13.800 kroner, hvis du vælger at få udbetalt tre ugers feriepenge. Du kan få endnu flere penge udbetalt, hvis du tager alle fem uger, som der er åbnet op for.

Flere undersøgelser peger på, at en stor del af danskerne vil bruge pengene på forbrug.

Om det så er til ren luksus, bedre fødevarer, noget nyt tøj, en god middag eller andre endnu mere jordnære behov, er jo op til den enkelte.

Her fra min stol vil jeg opfordre til, at du bruger nogle af pengene lokalt.

Vi har gode butikker og stærke erhvervsvirksomheder i området.

Hvorfor ikke forkæle dig selv, og andre tæt på dit eget liv, din egen by og din egen hverdag. Så kan du samtidig se, at det nytter at lægge pengene lokalt.

Coronakrisen har desværre haft en række negative konsekvenser for det lokale erhvervsliv, hvor krav om nedlukning og andre restriktioner betyder, at en del af forbruget er flyttet fra de lokale fysiske butikker over til nethandel.

Det kan koste lokale arbejdspladser. Og i sidste ende betyder det, at Favrskov mister skattekroner, som kunne have gavnet på velfærdsområder som skole, sundhed og på ældreområdet.

Vi er selv medansvarlige for at bidrage til fællesskabet og sikre den sammenhængskraft, der gør at Favrskov vedbliver med at være en attraktiv kommune at leve i.

Lev lokalt, støt lokalt.

Publiceret 28 October 2020 09:00